Karasu'da uyuşturucu operasyonunda 3 yabancı uyruklu kadın tutuklandı
Sakarya'nın Karasu ilçesinde Cumhuriyet savcılığı koordinesinde yürütülen operasyon sonucu, jandarma ekipleri tarafından 3 yabancı uyruklu kadın gözaltına alındı ve tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Operasyonun kapsamı ve ele geçirilenler
Karasu'da gerçekleştirilen çalışmada adreslerde yapılan aramalar sonucunda, şüpheliler olarak tespit edilen L.B. (40), G.A. (35) ve G.B. (34)'nin ikametlerinden; toplam 84 gram metamfetamin, 2 adet hassas terazi, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 8 adet cep telefonu ele geçirildi. Bulgular, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılığı gözetiminde kayıt altına alındı.
Adli süreç
Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen üç şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kurum açıklaması ve değerlendirme
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Uyuşturucu satıcılarının geliştirdikleri yeni yöntemlere ve yakalanmamak için aldıkları tedbirlere rağmen Sakarya İl Jandarma Komutanlığı yeni taktikler ve sahip olduğu teknik imkanlarla mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu mücadelede bizlere yardımcı olmaları memnuniyet vericidir" ifadelerine yer verildi. Açıklama, jandarmanın hem saha hem teknik kapasiteyi kullanarak suçla mücadeleye devam edeceğini vurguluyor.
Bu tür operasyonlar, yerel güvenlik birimlerinin istihbarat ve koordinasyonla yürüttüğü çalışmalarda elde edilen sonuçlar kapsamında değerlendiriliyor. Vatandaşların iş birliği ve bildirimleri, benzer olayların tespitinde belirleyici rol oynuyor.
ELE GEÇİRİLENLER