Karasu'da park halindeki araca çarpan otomobil kazasında bir kadın yaşamını yitirdi

Karasu'da üç tekerlekli elektrikli motosikletle otomobilin çarpışması sonucu yolcu Meva Yavuzyiğit hayatını kaybetti; otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 02.10.2026 15:19
Güncelleme Tarihi: 02.10.2026 15:19

Karasu'da park halindeki araca çarpan otomobil kazasında bir kadın yaşamını yitirdi

Kaza ve ilk bulgular:

Sakarya'nın Karasu ilçesi İncilli Mahallesi Eski Adapazarı Caddesi'nde, M.A.U. (31) idaresindeki 54 AGD 350 plakalı otomobil ile O. Y. (28) yönetimindeki 54 ANB 135 plakalı üç tekerlekli elektrikli motosikletin çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Çarpmanın etkisiyle motosiklet, yol kenarında park halinde bulunan 54 AKA 145 plakalı araca çarptı.

Kazada motosiklette yolcu olarak bulunan Meva Yavuzyiğit (53) ağır yaralandı. İhbar üzerine bölgeye gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Yavuzyiğit, Karasu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi; burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aynı kazada motosiklet sürücüsü O. Y.'nin bel bölgesinde kırık oluştuğu öğrenildi.

tanık ifadeleri ve araç sahibinin sözleri:

Park halindeki aracın sahibi Mustafa Umut Can Copkayaoğlu, kazayla ilgili olarak, "Arabamı 10 gün önce almıştım ve daha ilk taksitini ödeyemeden pert oldu" dedi. Copkayaoğlu, otomobil sürücüsünün önce üç tekerlekli elektrikli araca ardından da onun aracına çarparak kaldırıma çıktığını belirtti.

Olay yerindeki bazı kişiler sürücünün araçtan indiğinde alkol koktuğunu söylediklerini aktardı; bu iddialar soruşturma kapsamında değerlendiriliyor. Copkayaoğlu ayrıca sürücünün çok hızlı geldiği yönünde tanıklıklar olduğunu ifade etti.

soruşturma ve sonrası:

Kazanın ardından otomobil sürücüsü gözaltına alındı ve olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yetkililer, çarpışmanın nedenine ilişkin teknik inceleme, tanık ifadeleri ve olası kameraların kayıtlarını değerlendiriyor. Üç tekerlekli elektrikli motosikletin yolcu güvenliği ve park halindeki araçlara çarpmayı önleyecek düzenlemeler gibi konuların da olayın ardından yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

Gelişmelerle ilgili resmi açıklamalar ve soruşturma sonuçları yetkililerce paylaşılacak.

Üç tekerlekli elektrikli motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Üç tekerlekli elektrikli motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.