Karapınar'da 15 dönüm arpa ekili tarla yangında zarar gördü

Karapınar Demiryalı'da sulama kuyusundaki kablonun patlaması sonucu çıkan yangında yaklaşık 15 dönüm arpa zarar gördü; itfaiye müdahale etti, soruşturma sürüyor.

Yayın Tarihi: 03.07.2026 18:36
Güncelleme Tarihi: 03.07.2026 18:36

Karapınar'da 15 dönüm arpa ekili tarla yangında zarar gördü

Karapınar'da 15 dönüm arpa ekili tarla yangında zarar gördü

olayın gelişimi

Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Demiryalı mevkiinde, sulama kuyusundaki kablonun patlaması sonucu yangın çıktı. Patlamanın ardından kuyu çevresindeki kuru otların tutuşmasıyla başlayan alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılma gösterdi.

Yangın, M.Ö.'ye ait arpa ekili tarlaya sıçradı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

müdahale ve zarar

Çevredeki çiftçiler, yaklaşık 20 traktörle tarlanın etrafını sürerek alevlerin diğer ekili alanlara yayılmasını önlemeye çalıştı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.

Yangında yaklaşık 15 dönüm arpa ekili alan zarar gördü.

son durum

Olayla ilgili polis tarafından tahkikat başlatıldı. Yetkililer ve bölge sakinleri, benzer olayların önlenmesi için elektrik ve sulama sistemlerinin düzenli bakımının önemine dikkat çekti.

KONYA'NIN KARAPINAR İLÇESİNDE SULAMA KUYUSUNDAKİ KABLONUN PATLAMASI SONUCU ÇIKAN YANGINDA YAKLAŞIK...

KONYA'NIN KARAPINAR İLÇESİNDE SULAMA KUYUSUNDAKİ KABLONUN PATLAMASI SONUCU ÇIKAN YANGINDA YAKLAŞIK 15 DÖNÜM ARPA EKİLİ ALAN ZARAR GÖRDÜ.

KONYA'NIN KARAPINAR İLÇESİNDE SULAMA KUYUSUNDAKİ KABLONUN PATLAMASI SONUCU ÇIKAN YANGINDA YAKLAŞIK...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.