Karanlıkdere'de gece seli evi yıktı, eşyalar moloz arasında savruldu

Sakarya'nın Karasu ilçesinde çarşamba gece saat 03.00'te meydana gelen sel ve heyelan bir evi yıktı; eşyalar çevreye saçıldı, 6 evde hasar oluştu.

Yayın Tarihi: 16.10.2026 18:28
Güncelleme Tarihi: 16.10.2026 18:57

Karanlıkdere'de gece seli evi yıktı, eşyalar moloz arasında savruldu

Karanlıkdere Mahallesi'nde sel ve heyelan evi yıktı

Sakarya'nın Karasu ilçesi Karanlıkdere Mahallesi'nde çarşamba günü gece saat 03.00 sıralarında meydana gelen sel ve heyelan, bir konutu yerle bir etti. Yıkılan evdeki çamaşır makinesinden sandalyeye kadar pek çok eşya çevreye savruldu ve molozların altında kaldı. Olayda toplam 6 evde hasar oluştu.

Selde Nuray Öksüz'e ait ev yıkılırken, çevredeki enkaz ve selin sürüklediği molozlar iş makineleriyle kaldırılmaya çalışılıyor. Karasu Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri bölgede çalışma başlattı.

mahallede yaşanan tahribat:

Karanlıkdere Mahallesi Muhtarı Yılmaz Koca, mahallede daha önce karşılaşılmamış bir tahribat olduğunu söyledi. Koca, "Mahallemizde çarşambayı perşembeye bağlayan gece büyük bir sel afeti ile karşı karşıya kaldık. Bir tane evimiz yıkıldı, 4-5 evimizi de su bastı. Çok aşırı, daha önce bizim görmediğimiz bir tahribat var. Su dağdan taş, çakıl ne bulduysa önünde, fındık köklerini söktü getirdi, önümüze yığdı" dedi.

çalışmalar ve bölge halkının durumu:

Muhtar Koca, afetin yaşandığı geceden itibaren devlet kurumlarının ve yerel ekiplerin sahada olduğunu belirtti: "Devlet Allah’a şükür yanımızda. O akşam da yanımızdaydı, şu anda da yanımızdılar. Şu anda hafriyat kaldırma çalışmalarımızı yapıyoruz. Büyükşehir, Karasu Belediyesi yanımızdalar. Herkes yanımızda. Allah devletimize zeval vermesin." Koca, en önemli tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu vurguladı.

Evi yıkılan Nuray Öksüz ise yaşadıklarını, "Çok şükür Allah’ıma can kaybımız yok ama burayı bu şekilde görmeseydim çok iyi olacaktı. Allah’tan geldi ne diyelim, yapacak bir şeyimiz yok. Boynumuz kıldan ince. Çok üzücü bir olay. Eşyalarımın hepsini alıp gitseydi de burayı böyle görmeseydim. Hiçbir şeyimiz yok. Evim yıkıldı, eşyalarım molozun içinde. Zararımız çok, mağduruz" sözleriyle anlattı.

Yetkililer, enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ve bölge halkına destek sağlandığını bildirdi. İş makineleriyle yıkılan evin enkazı ile selin taşıdığı molozların kaldırılması öncelikli çalışma alanı olarak devam ediyor.

SAKARYA'NIN KARASU İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN NEDENİYLE YIKILAN BİR EVDEKİ ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEN...

SAKARYA'NIN KARASU İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN NEDENİYLE YIKILAN BİR EVDEKİ ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEN SANDALYEYE KADAR BİRÇOK EŞYA ÇEVREYE SAVRULDU, SU BASKININDAN ETKİLENEN 6 EVDE HASAR OLUŞTU.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!