Karaman’da Minikler Türkiye Judo Şampiyonası başladı
Karaman'da, 749. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri çerçevesinde Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası ile mücadele başladı. Organizasyon, Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreniyle start aldı.
Açılış töreni ve katılım
Açılışta saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şampiyonaya Türkiye'nin 71 ilinden toplam 1.365 sporcu katılıyor. Merkez Spor Salonu'ndaki organizasyon, genç judocuların ulusal turnuva deneyimi kazanması açısından önem taşıyor.
Vali Hayrettin Çiçek'in konuşması
Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, konuşmasında Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından 749 yıl önce Türkçenin resmi dil olarak ilan edildiğini hatırlatarak kentin dil mirasına dikkat çekti. Vali Çiçek şu ifadeleri kullandı: "Sporun birleştirici gücüyle Türkiye’nin 71 ilinden gelen sporcularımızı şehrimizde ağırlıyoruz. Sizler çok kıymetli bir ildesiniz. Karaman, Türkçenin başkentidir. Bu nedenle lütfen Türkçemizi zengin kılalım, Türkçemizi geliştirelim. Türkçemizi doğru kullanmayı ve zenginleştirmeyi ihmal etmeyelim. 749. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Haftası’nın da kutlu olmasını diliyorum."
Federasyonun değerlendirmesi
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Karaman'da düzenlenen organizasyonu olumlu bulduğunu belirtti ve emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Federasyon yetkilileri, şampiyonanın küçük yaş kategorilerinde rekabeti ve sporcu gelişimini desteklediğini vurguladı.
Program ve kapanış
Şampiyona, 16 Mayıs tarihinde düzenlenecek final müsabakaları ve ödül töreni ile sona erecek. Etkinlik, katılımcılara yarışma deneyimi sağlarken Karaman'ın spor ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapma kapasitesini de gösteriyor.
KARAMAN’DA, 749. TÜRK DİL BAYRAMI VE YUNUS EMRE'Yİ ANMA ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE SPOR TOTO MİNİKLER TÜRKİYE JUDO ŞAMPİYONASI BAŞLADI.