Karaman’da silahla ateş ihbarıyla başlayan kovalamaca 245 bin lira ceza ile sonlandı

Silahla ateş ihbarı üzerine başlayan kovalamacada yakalanan H.G.'ye 245 bin lira idari para cezası kesildi, ehliyetine 6 ay el konuldu.

Yayın Tarihi: 02.10.2026 11:01
Güncelleme Tarihi: 02.10.2026 11:01

Karaman’da silahla ateş ihbarıyla başlayan kovalamaca 245 bin lira ceza ile sonlandı

olayın gelişimi:

Karaman'ın Siyahser Mahallesinde bölgeden silahla ateş edildiği yönünde gelen ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Devriye görevinde bulunan Yunus timleri, ihbara konu aracı tespit ederek sürücüye "dur" ihtarında bulundu.

Polisin ihtarına uymayan sürücü aracıyla kaçmaya başladı; yaşanan kovalamaca sırasında timler izini kaybetti. Bölgeye takviye ekipler sevk edilerek geniş çaplı arama yapıldı ve araç daha sonra Topucak Mahallesi 79. Sokak üzerinde durduruldu.

yapılan inceleme ve cezai işlem:

Araçta yapılan kontrollerde sürücü H.G.'nin alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye, alkollü araç kullanmak ile polisin "dur" ihtarına uymamak başta olmak üzere ilgili maddeler kapsamında toplam 245 bin lira idari para cezası uygulandı.

Ayrıca sürücünün ehliyetine trafik idari işlem olarak 6 ay süreyle el konuldu. Gözaltına alınan H.G., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Karaman’da "dur" ihtarına uymayan alkollü sürücüye 245 bin lira ceza

Karaman’da "dur" ihtarına uymayan alkollü sürücüye 245 bin lira ceza

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!