Karakaya'da gölet taşkını: Ev ve ahır sular altında kaldı
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Karakaya köyünde yapay göletin taşması sonucu bir ev ve bitişiğindeki ahır su altında kaldı. Olayda 1 küçükbaş hayvan (kuzu) telef oldu, aile bireyleri hızla yükselen sulardan kurtarıldı.
Olayın detayları
Köyün Tavşanlı ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Karakaya mahallesinde, bu yıl yağışların fazla olması nedeniyle yapay göletin su seviyesi yükseldi. Göletin taşması sonucu Ramazan Kartal’a ait ev ve ahır su aldı. Olay sırasında evde bulunan anne Fatma Kartal ile kızları Ayşe ve Hatice Kartal, hızla yükselen sular arasından canlarını zor kurtardı.
Müdahale ve kurtarma çalışmaları
Ahırda mahsur kalan hayvanlardan 1 kuzu telef olurken, diğer hayvanlar bölgeye sevk edilen ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Evin birinci katı tamamen kullanılamaz hale geldi. Çevre köylerden gelen vatandaşlar, hayvanları kurtarılan aileye yem desteği sağlayarak dayanışma gösterdi.
İhbar üzerine bölgeye Jandarma, AFAD, İtfaiye, Tarım ve Orman Müdürlüğü, DSİ, GLİ ve Özel İdare ekipleri sevk edildi. Tunçbilek beldesinden gelen iş makineleri ve dozerler, suyun akış yönünü değiştirmek ve daha fazla taşmayı önlemek amacıyla bölgeye setler kurdu. AFAD ekipleri tahliye ve güvenlik önlemleri alırken, suyun tahliyesi için yoğun mesai harcandı.
Yetkililer ve hasar tespiti
Tavşanlı Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Gökçe afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Kaymakam Özdemir, Kartal ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşın yanında olduğunu belirtti: "Vatandaşlarımızın zarar ve ziyanlarının tespit edilmesi ve giderilmesine yönelik çalışmalarımız titizlikle sürdürülüyor."
Aile durumu ve devam eden çalışmalar
Ev sahibi Ramazan Kartal zararın büyük olduğunu ifade ederek yetkililerden destek beklediklerini dile getirdi. Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Not: Haberde yer alan özel isimler, kuruluş adları ve sayısal veriler korunmuştur.
KÜTAHYA'NIN TAVŞANLI İLÇESİNE BAĞLI KARAKAYA KÖYÜNDE YAPAY GÖLETİN TAŞMASI SONUCU BİR EV VE AHIR SULAR ALTINDA KALIRKEN, 1 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU.