Karadeniz Teknik Üniversitesi 70. Yılını Kutladı
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 70. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir tören düzenlendi. Tören, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi ve katılımcılar üniversitenin başarılarını bir arada kutlama fırsatı buldu.
Vali Aziz Yıldırım'ın Açıklamaları
Vali Aziz Yıldırım, üniversitelerin sadece bilgi aktarma merkezleri olmadığını, aynı zamanda toplumların geleceğini şekillendiren önemli kurumlar olduğunu vurguladı. KTÜ'nün 70 yıllık geçmişinin, hem Trabzon hem de ülkenin gelişiminde büyük katkılar sağladığını belirtti:
"Bugün 12 fakültesi, onlarca araştırma merkezi ve binlerce akademik kadrosu ile 30 bini aşkın öğrenciye eğitim veren KTÜ, ulusal ve uluslararası alanda prestijli bir konumda yer almaktadır."
Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın Görüşleri
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitenin 259 bin 100 mezun verdiğini hatırlatarak, kurum bünyesinde 12 fakülte, 8 meslek yüksekokulu, 6 enstitü ve 17 araştırma merkezinin bulunduğunu ifade etti. KTÜ'nün köklü geçmişinin, Türkiye'nin yükseköğretim sisteminin temel taşlarından biri olduğunu söyledi:
"Üniversitemiz, bilim, teknoloji ve eğitimi daha ileriye taşıma hedefi doğrultusunda pek çok projeyi hayata geçirerek, YÖK tarafından 'araştırma üniversitesi' unvanına layık görülmüş ve Yükseköğretim Kalite Kurulu YÖKAK tarafından '5 Yıl Tam Akreditasyon Belgesi' ile ödüllendirilmiştir."
Ödüller ve Katılımcılar
Törenin sonunda, protokol üyeleri tarafından genç bilim insanı ödülleri ve akademik ödüller sahiplerine teslim edildi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik ve diğer önemli simalar katıldı. Ayrıca akademik ve idari personel de etkinlikte yer aldı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 70'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, törende konuşma yaptı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 70'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, törende konuşma yaptı.