Karadeniz'de avlanan 353 kiloluk dev orkinos Samsun'da sergilendi
Düzce'den getirilen orkinos, Atakum'da yoğun ilgi gördü
Karadeniz'de avlanan ve Samsun'un Atakum ilçesindeki bir balık tezgâhında sergilenen 353 kilogram ağırlığındaki, 2,5 metre uzunluğundaki dev orkinos, vatandaşların ilgisini çekti.
Balık, Düzce'nin Akçakoca açıklarında balıkçılar tarafından yakalandıktan sonra Samsun'a getirildi. Tezgaha indirilişi sırasında 8 balıkçının yardımıyla ve bir forklift kullanılarak güçlükle yerleştirildi.
Tezgâhı ziyaret edenler cep telefonlarıyla bolca fotoğraf çekerken, bazı vatandaşlar "hayatlarında ilk kez bu büyüklükte bir balık gördüklerini" belirtti ve şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Sergileme ve satış bilgileri
Orkinosun kilogramı 400 TL üzerinden satışa sunuldu; balığın parça parça satılacağı öğrenildi. Tezgâhın anayol üzerinde olması nedeniyle çok sayıda kişinin balığa bakmak için durduğu ve fotoğraf çektiği ifade edildi.
Balıkçı Emir Kaan Tunçer konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Palamudun dedeleri diye tabir edilen bir balıktır. Buraya indirmesi de çok zor oldu, forklift aracı ile indirdik. Samsun halkına sergiliyoruz. Şu anda Samsun'da bu balıktan sadece bir tane var. Omega 3 bakımından çok faydalı bir balık. Parça parça satacağız. Dükkanımız anayol üzerinde olduğu için sürücüler balığa bakarken kazaya karıştıklarını söylüyor. Yoldan geçenler durup fotoğraf çekiyor. Bu balığı yakalaması ve tutması gerçekten çok zor bir iş. Samsun'a ilk defa böyle bir balık geldi."
SAMSUN’UN ATAKUM İLÇESİNDE BİR BALIK TEZGAHINDA SERGİLENEN 353 KİLO AĞIRLIĞINDA VE 2 BUÇUK METRE SANTİMETRE UZUNLUĞUNDAKİ DEV ORKİNOS BALIĞI, GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ.