Karadağ'Da Silahlı Saldırıda 12 Kişi Hayatını Kaybetti
Karadağ'ın güneyindeki Cetinje kentinde düzenlenen silahlı saldırılarda ölenlerin sayısı 12 olarak açıklandı. Saldırgan Aco Martinovic, düzenlediği saldırılardan sonra intihar etti.
Saldırgan ve Olayların Detayları
Karadağ Emniyet Müdürü Lazer Scepanovic, basın toplantısında saldırılara ilişkin bilgiler verdi. Saldırganın 45 yaşındaki Aco Martinovic olduğunu belirten Scepanovic, saldırının Cetinje'nin Bajice bölgesinde gerçekleştiğini ifade etti.
Yaralıların durumu ile ilgili bilgi veren Scepanovic, saldırıda yaralanan 4 kişinin durumunun stabil olduğunu söyledi. Ölü sayısına dair ihtiyatlı yaklaştıklarını belirterek, kesin rakamın adli tıp raporları ve otopsi ile netleşeceğini vurguladı.
Saldırıların Gerçekleştiği Yerler
Savcı Andrijana Nastic, saldırganın 5 farklı noktada ateş açtığını bildirdi. İlk saldırının bir bardan başladığını ve burada 4 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Nastic, diğer saldırılarda da 10 ve 13 yaşındaki iki kardeşin yanı sıra başka kurbanların da bulunduğunu söyledi.
Ulusal Tepkiler
Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, yaşanan olaydan derin bir endişe duyduğunu belirtti ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Karadağ hükümeti, bu trajik olay nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan etti. Ayrıca, Sırbistan, Bosna Hersek ve Hırvatistan'dan da taziye mesajları geldi.
Medya kuruluşlarında çıkan haberlerde, saldırganın daha önce yasa dışı silah bulundurmaktan gözaltına alındığı da ifade edildi.