Karacabey Harmanlı Köprüsü 17 Ocak 2026'da Trafiğe Kapatılacak

Bursa Büyükşehir UKOME kararıyla Karacabey Harmanlı Köprüsü 17 Ocak 2026 itibarıyla yaya ve araç trafiğine kapatılacak; vatandaşlar alternatif güzergahları kullanmalı.

Yayın Tarihi: 16.01.2026 20:47
Güncelleme Tarihi: 16.01.2026 20:47

Karacabey Harmanlı Köprüsü 17 Ocak 2026'da Trafiğe Kapatılacak

Karacabey Harmanlı Köprüsü 17 Ocak 2026'da Trafiğe Kapatılacak

Kararın Detayları

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME kurulunun 26 Aralık 2025 tarih ve 279. Sayılı kararı ile Karacabey İlçesi Harmanlı Mahallesi'nde bulunan Harmanlı Köprüsü'nün 17 Ocak 2026 tarihi itibariyle yaya ve araç trafiğine kapatılması uygun görülmüştür.

Açıklamada, kapama kararı uygulandığı sürece araç sürücülerinin ve yayaların trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ve belirtilen alternatif güzergahları kullanmaları gerektiği hatırlatılmıştır.

Muhtarın Açıklaması

Harmanlı Köyü Muhtarı Hüseyin Özdemir, köprünün çökme yaptığını ve daha önce hasar gördüğünü belirterek şunları söyledi: "Birkaç yıl önce hasar görmüştü. Sallanıyordu. Bir olay yaşanmaması için belediye kapatma kararı aldı. Köyümüze giriş çıkışlar diğer taraftan yapılacak. Büyükşehir Belediyesi köprünün yeniden yapılacağı sözünü verdi".

Güvenlik ve Uyarılar

Köprünün her araç geçişinde beşik gibi sallanması ve tespit edilen çökme riski nedeniyle alınan kapatma kararı, öncelikle can ve mal güvenliğini korumaya yöneliktir. Yetkililerin uyarılarına uyularak belirtilen alternatif güzergahların kullanılması, yerel ulaşımda aksaklıkların azaltılması açısından önemlidir.

Büyükşehir Belediyesi'nin köprünün yeniden yapılacağı yönündeki taahhüdü, kapatma sürecinin ardından yapılacak çalışmalara ilişkin bir taahhüt niteliğindedir. Vatandaşlar, kapama süresi boyunca yetkililerin yönlendirmelerini takip etmelidir.

BURSA'DA TRAFİK DÜZENLEMESİ

BURSA'DA TRAFİK DÜZENLEMESİ

HARMANLI KÖPRÜSÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.