Karacabey'de trafo patlaması meydana geldi
Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Heykel Cumhuriyet Meydanı Sevgi Yolu girişinde bulunan elektrik trafosunda patlama yaşandı. Olay, bölgedeki vatandaşların trafodan yükselen dumanları görmesiyle kısa sürede duyuldu ve panik yaşandı.
olayın gerçekleştiği nokta:
Patlamanın, Halk Eğitim Merkezi yanında bulunan trafoda meydana geldiği bildirildi. Bölgedeki kişiler, trafodan aralıklı olarak sesler ve kıvılcımlar yükseldiğini belirterek durumu hemen itfaiye ve UEDAŞ ekiplerine bildirdi. Olay sırasında çevrede toplanan vatandaşların tedirgin olduğu ve kısa süreli panik yaşandığı aktarıldı.
müdahale ve etkileri:
İhbar üzerine sevk edilen ekiplerin müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı ve yangın söndürüldü. Müdahaleler sırasında elektrik akımının kesildiği, ekiplerin çalışmasıyla kısa süreli elektrik arızasının giderildiği belirtildi. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmadığı bildirildi.
Vatandaşlar, patlamanın özellikle sıcak havalarda klima ve elektrikli cihazların artan kullanımı nedeniyle trafolara yük binmesinden kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü. Yetkililer, benzer olayların önlenmesi için bakım ve kontrol çalışmalarının önemine dikkat çekiyor.
BURSA’NIN KARACABEY İLÇESİNDE ELEKTRİK TRAFOSUNDA MEYDANA GELEN PATLAMA SONRASI YANGIN ÇIKTI. OLAY YERİNE SEVK EDİLEN İTFAİYE EKİPLERİ ALEVLERE MÜDAHALE EDERKEN, ÇEVREDE BULUNAN VATANDAŞLAR BÜYÜK KORKU YAŞADI.