Karacabey'de sahiller istavritle canlandı
Bursa’nın Karacabey ilçesinde kıyıya yaklaşan istavrit sürüleri, amatör balıkçılara bereketli anlar yaşattı. Genç, yaşlı, kadın ve erkek çok sayıda vatandaş oltalarını denize atarak kısa sürede balık çekmenin sevincini paylaştı.
Sahil görüntüleri:
Kısa süre içinde dolan kovalar ve peş peşe çekilen balıklar, sahil şeridinde renkli görüntüler oluşturdu. Oltalarını denize bırakanların büyük bir bölümü birkaç kez av çıkarırken, yoğunluk nedeniyle sahilde hareketlilik arttı.
Amatör balıkçılar ve hareketlilik:
Yerel amatör balıkçılar, istavrit bolluğunun hem keyifli hem de verimli bir av dönemi sunduğunu söyledi. Birçok kişi neredeyse eli boş dönmezken, dolu kovalar ve paylaşılan anlar sahilde neşeli bir atmosfer yarattı. İstavrit bolluğu, hem balık tutmayı sevenlerin yüzünü güldürdü hem de bölge sahillerinde canlanma sağladı.
Sahil etkinliği, bölge sakinleri için kısa süreli de olsa ekonomik ve sosyal hareketlilik getirdi; oltalar, kovalar ve mutluluk sahilin yeni gündemini oluşturdu.
BURSA’NIN KARACABEY İLÇESİNDE SAHİLLERDE YAŞANAN İSTAVRİT BOLLUĞU, AMATÖR BALIKÇILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.