Karabük ve Düzce'nin Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Etkili Oldu
Karabük ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, bölgeyi beyaz örtüyle kapladı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi konakların çatıları, karla büründü.
Kar yağışı, Keltepe Kayak Merkezi, Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi ve Karabük-Ankara kara yolunun Kemikli rampaları mevkisi gibi çeşitli bölgelerde de hissedildi. Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı'nda da kar yağışı aralıklarla devam etti.
Güzeldere Şelalesi'ndeki kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu görüldü. Bu durum, katman katman beyaz örtüyle kaplanmış ormanlık alanın havadan görüntülenmesine imkan tanıdı. Ayrıca, bölgede bulunan bungalov evlerde konaklayan aileler, karda kayarak ve kar topu oynayarak keyifli anlar yaşadı.
İlçe genelindeki yaylalar ve yüksek rakımlı köylerde de kar yağışı gözlemlendi, bu da yerel halk için bir kış eğlencesi fırsatı sundu.
Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. Gölyaka ilçesindeki Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı beyaz örtüyle kaplandı.
Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. Gölyaka ilçesindeki Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı beyaz örtüyle kaplandı.