Karabük Üniversitesi 17. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri'nde 4 filmle finale kaldı

Karabük Üniversitesi, 109 ülkeden bin 409 projenin başvurduğu TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri'nde 4 filmle finale kaldı; finalist filmler 4-7 Haziran 2026'da İstanbul'da gösterilecek.

Yayın Tarihi: 07.05.2026 10:48
Güncelleme Tarihi: 07.05.2026 10:52

Karabük Üniversitesi 17. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri'nde 4 filmle finale kaldı

Karabük Üniversitesi 17. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri'nde 4 filmle finale kaldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, TRT Uluslararası Belgesel Ödüllerinin 17'ncisinde önemli bir başarıya imza attı. 109 ülkeden bin 409 projenin başvurduğu organizasyonda KBÜ, toplam dört filmiyle finale kalmayı başardı.

Finale kalan filmler

Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde, KBÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan üç belgesel final listesine girdi: Ahraz, Sarı Kanarya ve Körebe. Bu kategoride finale kalan 10 filmden 3'ünün KBÜ imzalı olması dikkat çekti.

Ahraz belgeselinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yaparken, eserin yönetmenleri Abdulsamet Mavi, Muhammet Ağar ve Ege Döngel oldu. Sarı Kanaryanın yönetmenliğini Melike Kaya, Körebenin yönetmenliğini ise Yağmur Kaya üstlendi.

Ulusal profesyonel kategoride de KBÜ adına bir final başarısı daha geldi: Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak yönetmenliğindeki Tuzdan Hayaller belgeseli finale kaldı ve üniversitenin başarısını pekiştirdi.

Festival ve ödül töreni

Finale kalan filmler, 4-7 Haziran 2026 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek festival kapsamında izleyiciyle buluşacak. Yarışmanın kazananları ise 7 Haziran'da gerçekleştirilecek ödül töreninde duyurulacak.

Değerlendirme

KBÜ'nün hem öğrenci hem de profesyonel kategorilerde birden fazla finalist çıkarabilmesi, fakültenin üretkenliğinin ve öğrenci projelerinin yarışma ölçütlerinde rekabet edebilirliğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Üniversitenin bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için eğitim, proje desteği ve danışmanlık süreçlerine verdiği önemin önümüzdeki etkinliklerde de etkili olacağı söylenebilir.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) SAFRANBOLU TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ, TRT ULUSLARARASI...

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) SAFRANBOLU TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ, TRT ULUSLARARASI BELGESEL ÖDÜLLERİ'NİN 17'NCİSİNDE ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE ETTİ.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,109 ÜLKEDEN BİN 409 PROJENİN BAŞVURDUĞU ORGANİZASYONDA ÜNİVERSİTE, DÖRT AYRI...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.