Karabük’te yangından etkilenen ağaçlarla sonbahar tonları aynı karede
Hocalı Köprüsü çevresinde drone ile kaydedilen görüntüler
Karabük’te, yaz aylarında çıkan orman yangınlarında zarar gören ağaçlarla sonbaharın sarı ve kızıl tonlarına bürünen orman dokusu drone kayıtlarında aynı kadrajda görüldü. Karabük-Ovacık kara yolu Hocalı Köprüsü mevkiinde kaydedilen görüntüler, bölgede oluşan doğal kontrastı net biçimde ortaya koydu.
Görüntülerde, yangın nedeniyle siyaha dönen ağaç kümeleri ile çevresindeki hazan renklerine bürünen yaprakların oluşturduğu görsel zıtlık dikkat çekiyor. Bu kompozisyon, hem bölgedeki tahribatı hem de mevsimsel dönüşümün estetik yanını bir arada sunuyor.
Yetkili açıklamaları veya yeni veri eklenmeden kaydedilen görüntülerde, yangının yaz aylarında geniş alana yayıldığı ve çevrede siyahlaşmış sahaların oluştuğu görüldü. 55 kilometre alanda etkili olan yangın sonrasında yeşilin yerini kömür siyahına bırakan alanlar ile ağaçların hazan renklerine dönüştüğü bölgeler yan yana yer alıyor.
Drone görüntüleri, hem yangının yarattığı hasarın boyutunu hem de sonbaharın renk paletinin sunduğu görsel zenginliği aynı karede belgeleyerek izleyiciye hüzünlü ve estetik bir manzara sunuyor.
KARABÜK'TE YAZ AYLARINDA ÇIKAN ORMAN YANGINLARINDA ZARAR GÖREN AĞAÇLARLA, SONBAHARIN SARI VE KIZIL TONLARINA BÜRÜNEN ORMAN DOKUSU DRON İLE AYNI KADRAJDA GÖRÜNTÜLENDİ.