Karabük'te Tefecilik Yapıldığı Belirlendi
Karabük'te yürütülen bir operasyon sonucunda, tefecilik yaptıkları iddia edilen iki kişi tutuklandı. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü KOM ve İstihbarat şube müdürlükleri ile İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, mali suçlarla mücadele kapsamında geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirdi.
Operasyonda Ele Geçirilen Malzemeler
Yapılan operasyonda, tefecilik suçu işledikleri tespit edilen Ş.Ö. ve A.G. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde gerçekleştirilen aramalarda; bir adet tabanca, 50 adet tabanca mermisi, 27 hamiline senet, 47 boş senet, borçlulara ait ödeme planları, alacakların yazılı olduğu bir ajanda ve çeşitli evraklar ele geçirildi.
Adli Süreç ve Mağdurların İfadeleri
Emniyetteki işlemlerinin ardından Karabük Adliyesine sevk edilen şüpheliler, mahkeme tarafından tutuklandı. Ayrıca, soruşturma sürecinde mağdur olduğu belirlenen 57 kişinin ifadelerine de başvuruldu.
Karabük'te tefecilik yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramada, tabanca, 50 tabanca mermisi, 27 hamiline senet, 47 boş senet, borçlulara ait ödeme planı, alacakların yazılı olduğu ajanda ve evraklar ele geçirildi.