Karabük’te otelde karbonmonoksit sızıntısı: Şehit ailelerinden 47 kişi hastaneye kaldırıldı

Safranbolu'da bir otelde kazan dairesindeki doğal gaz kaynaklı karbonmonoksit sızıntısı sonucu 47 şehit yakını mide bulantısı ve baş ağrısıyla hastanelere kaldırıldı.

Yayın Tarihi: 18.05.2026 12:48
Güncelleme Tarihi: 18.05.2026 12:52

Karabük’te otelde karbonmonoksit sızıntısı: Şehit ailelerinden 47 kişi hastaneye kaldırıldı

Karabük’te otelde karbonmonoksit sızıntısı: Şehit ailelerinden 47 kişi hastaneye kaldırıldı

Edirne'den gelen şehit aileleri grubunun konakladığı Safranbolu'daki bir otelde sabah saatlerinde görülen şikâyetler üzerine yapılan ilk incelemede, kazan dairesinde doğal gaz kaynaklı karbonmonoksit sızıntısı tespit edildi. Olayda etkilenenler mide bulantısı ve baş ağrısı şikâyetleriyle hastanelere başvurdu.

Olayın detayları

Olay, Barış Mahallesi Dirlik Sokak'taki otelde meydana geldi. Edirne'den Batı Karadeniz gezisi kapsamında Safranbolu'ya gelen yaklaşık 70 kişilik şehit aileleri grubunun konakladığı otelde bazı vatandaşlar sabah saatlerinde sağlık sorunları yaşamaya başladı. Şikâyetlerin artması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi.

Müdahale ve tahliye

Bildirimin ardından bölgeye AFAD, sağlık, itfaiye, polis ve doğal gaz ekipleri sevk edildi. Otel, güvenlik amacıyla tamamen tahliye edildi. Yapılan ilk incelemede kazan dairesinden kaynaklanan karbonmonoksit sızıntısı belirlendi ve gerekli teknik müdahale süreci başlatıldı.

Hastane başvuruları ve yetkililerin açıklamaları

Şikâyeti bulunan vatandaşlardan bazıları ambulanslarla, bazıları ise otobüslerle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Safranbolu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Safranbolu Devlet Hastanesi'ne 2'si çocuk 7 kişi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ise 2'si çocuk 40 kişi başvurdu; toplam etkilenen sayısı 47 olarak kaydedildi.

Olayın ardından Karabük Valisi Oktay Çağatay, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek tedavi gören şehit aileleriyle görüştü. Vali Çağatay, İl Sağlık Müdürü İsmail Kara ve Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erkan Doğan'dan sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı ve tedavi altındaki kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Durumları iyi olan ve taburcu edilen şehit aileleri yakınları, sürecin takibi süresince Karabük Polisevi'nde misafir edildi.

EDİRNE'DEN BATI KARADENİZ GEZİSİ KAPSAMINDA KARABÜK'ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNE GELEN ŞEHİT AİLELERİNİN...

EDİRNE'DEN BATI KARADENİZ GEZİSİ KAPSAMINDA KARABÜK'ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNE GELEN ŞEHİT AİLELERİNİN KONAKLADIĞI OTELDE MEYDANA GELEN DOĞAL GAZ KAYNAKLI KARBONMONOKSİT SIZINTISINDAN ETKİLENEN 47 KİŞİ, MİDE BULANTISI VE BAŞ AĞRISI ŞİKÂYETLERİYLE HASTANELERDE TEDAVİ ALTINA ALINDI.

EDİRNE'DEN BATI KARADENİZ GEZİSİ KAPSAMINDA KARABÜK'ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNE GELEN ŞEHİT AİLELERİNİN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.