DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.861.823,85 -0,2%

Karabük’te kurye Heimlich manevrasıyla boğulan çocuğu kurtardı

Karabük’te bir börekçi çalışanı, 100. Yıl Mahallesi'nde boğulmak üzere olan çocuğa Heimlich manevrası uygulayarak nefes yolunu açtı; anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Yayın Tarihi: 13.12.2025 07:59
Güncelleme Tarihi: 13.12.2025 08:06

Karabük’te kurye Heimlich manevrasıyla boğulan çocuğu kurtardı

Karabük’te kurye Heimlich manevrasıyla çocuğu kurtardı

Olayın gelişimi

Karabük’te bir börekçide çalışan kurye Hasan Emre Afacan, 100. Yıl Mahallesi 1002 Nolu Sokak'ta çay molasında bulunduğu sırada, dükkâna babasıyla gelen küçük bir çocuğun nefes almakta güçlük çektiğini fark etti.

Çocuğun boğazına bir cisim kaçtığını anlayan Afacan, hızlıca Heimlich manevrası uyguladı. Kısa süre içinde çocuğun nefes yolu açıldı ve olay anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kurye ve tanık ifadeleri

Hasan Emre Afacan olayı, "Çocuk gelirken zıplaya zıplaya geliyordu. Çocuğun boğazında bir şey kaldığını fark ettim. Babası sırtına vurarak kurtarmaya çalıştı ama bu sefer de nefes borusuna gitti sanırım. Bende heimlich manevrası yaptım. Çocuk rahat bir nefes aldı. O ara da ambulansı aradım. Geldiler ve çocuğu aldılar. Sağlık durumu iyiydi" dedi.

Afacan, olay sırasında çocuğun babasının şoka girdiğini ve müdahale sonrası ambulansın gelerek çocuğu aldığı bilgisini paylaştı.

Durum ve kayıt

Olayda çocuğun durumunun iyi olduğu belirtilirken, müdahale anlarının kayıt altına alınması olayın doğrulanmasını sağladı. Heimlich manevrası sayesinde nefes yolunun kısa sürede açılması, olayın olumlu sonuçlanmasında belirleyici oldu.

KARABÜK’TE BİR BÖREKÇİDE ÇALIŞAN KURYE, BOĞAZINA CİSİM KAÇAN ÇOCUĞU HEİMLİCH MANEVRASIYLA...

KARABÜK’TE BİR BÖREKÇİDE ÇALIŞAN KURYE, BOĞAZINA CİSİM KAÇAN ÇOCUĞU HEİMLİCH MANEVRASIYLA KURTARDI.

KARABÜK’TE BİR BÖREKÇİDE ÇALIŞAN KURYE, BOĞAZINA CİSİM KAÇAN ÇOCUĞU HEİMLİCH MANEVRASIYLA...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.