Karabük’te peyzaj çalışmaları sürüyor
Karabük Belediyesi, kent genelinde estetik ve çevre dostu bir görünüm sağlamak amacıyla peyzaj ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.
Çalışmalar kapsamında Esentepe ve Ergenekon mahalleleri girişleri ile çevre yolu üzerindeki kavşak ve refüjlerde geniş çaplı düzenleme başlatıldı. İlk etapta belirlenen alanlara 200 adet ağaç ve çeşitli süs bitkileri dikiliyor.
hedef: hem estetik hem çevreye katkı:
İklim şartlarına uygun türlerin tercih edildiği peyzaj çalışmaları, söz konusu noktaların görselliğini artırırken şehrin yeşil dokusuna da katkı sunmayı hedefliyor. Kavşak ve refüjlerde yapılan düzenlemeler, trafik akışının yoğun olduğu ana arterlerin görünümünü iyileştirmeyi amaçlıyor.
belediye başkanının değerlendirmesi:
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Karabük’ümüzün her köşesini daha estetik, daha temiz ve daha yeşil bir çehreye kavuşturmak için ekiplerimizle birlikte sahadayız" dedi. Başkan Çetinkaya, Esentepe, Ergenekon ve çevre yolu kavşaklarında başlatılan yenileme çalışmalarının kent girişlerinin imajını güçlendireceğini vurguladı.
Başkanın açıklamasında, dikilen ağaçlar ve süs bitkileriyle hem görselliğin artırıldığı hem de doğayla uyumlu bir kent estetiği oluşturulduğu belirtildi. Belediyenin önümüzdeki dönemde de yeşil alan yatırımlarına ve peyzaj düzenlemelerine ara vermeden devam edeceği kaydedildi.
KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN KENT GENELİNDE ESTETİK VE ÇEVRE DOSTU BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRMAK AMACIYLA YÜRÜTÜLEN PEYZAJ VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.