Karabük’te elektrikli bisikletlere birden fazla kişiyle tehlikeli yolculuklar kamerada

Karabük’te Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde elektrikli bisikletlere 2’şer ve 3’er kişi binen gençlerin trafikte tehlike oluşturan davranışları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yayın Tarihi: 08.04.2026 16:24
Güncelleme Tarihi: 08.04.2026 16:47

Karabük’te elektrikli bisikletlere birden fazla kişiyle tehlikeli yolculuklar kamerada

Karabük’te elektrikli bisikletlere birden fazla kişiyle tehlikeli yolculuklar kamerada

Olayın detayları

Karabük’te, Albay Karaoğlanoğlu Caddesinde aynı istikamette ilerleyen gençlerin, elektrikli bisikletlere 2’şer ve 3’er kişi binerek trafikte tehlike yarattıkları anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntülerde, birden fazla kişinin bulunduğu elektrikli bisikletlerin hem sürücüler hem de diğer yol kullanıcıları için risk oluşturduğu görülüyor. Üç kişinin bulunduğu elektrikli bisikletin dönüşü kaçırdıktan sonra ters istikametten İnönü Caddesine döndüğü ve gözden kaybolduğu ifade edildi.

Gözlem ve değerlendirme

Kayda yansıyan bu tür davranışlar, küçük araçların taşıma kapasitesi ve dengesi göz önüne alındığında ciddi kaza riski doğurur. Bu örnek, trafikteki diğer sürücüler için de ani tehlike yaratabilecek hatalı manevraları ortaya koyuyor.

Elektrikli bisikletlere birden fazla kişi bindirilmesi, frenleme ve denge kontrolünü olumsuz etkileyerek kaza olasılığını artırır; ayrıca trafikte beklenmedik yön değişiklikleri ve ters yönlü hareketler risk düzeyini yükseltir.

Olayın kaydedilmesi, benzer davranışların fark edilip değerlendirilmesi açısından önemli bir görsel belge niteliği taşıyor. Ancak paylaşımın yol açabileceği tehlikelere karşı sürücülerin ve ailelerin bilinçlendirilmesi, güvenli sürüş kurallarına uyulması önem taşıyor.

Not: Haberde yer alan yer adları ve sayısal ifadeler olay kaynağındaki orijinal bilgiler korunarak kullanılmıştır.

KARABÜK'TE ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE 2'ŞER VE 3'ER KİŞİ BİNEREK TEHLİKELİ YOLCULUK YAPAN GENÇLER CEP...

KARABÜK'TE ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE 2'ŞER VE 3'ER KİŞİ BİNEREK TEHLİKELİ YOLCULUK YAPAN GENÇLER CEP TELEFONU KAMERASIYLA GÖRÜNTÜLENDİ.

KARABÜK'TE ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE 2'ŞER VE 3'ER KİŞİ BİNEREK TEHLİKELİ YOLCULUK YAPAN GENÇLER CEP...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.