Karabük'te anız yangını köy sınırlarında yayıldı:
Mehterler köyü Okçular Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki ormanlık alanlar ve yerleşim yerlerini tehdit etti. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınsa da müdahale sırasında yaklaşık 25 dönüm alan zarar gördü ve bir samanlık kullanılamaz hale geldi.
Müdahale ve kontrol çalışmaları:
İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve Orman İşletmesi'ne bağlı arazözler sevk edildi. Jandarma ekipleri güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ve orman ekipleri ile bölge sakinlerinin işbirliği sayesinde yangın ormanlık alana ve yerleşimlere sıçramadan, uzun uğraşlar sonucu söndürüldü.
Neden araştırılıyor:
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için ilgili birimler tarafından inceleme başlatıldı. Yetkililer, anız yangınlarının özellikle rüzgarlı koşullarda hızla yayıldığını hatırlatarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve benzer olayların önlenmesi için alınacak tedbirlere vurgu yapıyor.
KARABÜK’TE YAKLAŞIK 25 DÖNÜM ALANDA ETKİLİ OLAN ANIZ YANGININDA BİR SAMANLIK KULLANILAMAZ HALE GELDİ.