Kara Yollarında Durum Güncellemesi
Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması ve hıza dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumu bültenine göre, Kınalı-Büyükçekmece yolunun 27-32. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları devam etmekte. Bu nedenle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor.
Ayrıca, Aydın-Denizli Otoyolu'nun 0-5. kilometrelerinde yol çalışmaları sebebiyle emniyet şeridi ve sağ şeritler trafiğe kapatılmış; ulaşım Aydın istikametinde diğer şeritlerden kontrollü şekilde gerçekleştiriliyor.
Ankara-Kırıkkale yolunun 25-27. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları dolayısıyla, Ankara-Kırıkkale istikametinde servis yolunun ilk şeridinden, Kırıkkale-Ankara istikametinde ise yolun diğer şeridinden kontrollü ulaşım sağlanmakta.
Aydıncık-Anamur yolunun 33-43. kilometrelerindeki Sarıyar-1, Sarıyar-2, T-6, T-7 ve T-8 tüplerindeki çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü bir şekilde devam etmektedir.
Nevşehir-Ürgüp yolunun 12-13. kilometrelerinde ise kavşak düzenleme çalışmaları yapılmakta, bu bölgede şerit daraltmasına gidilmiş olup ulaşıma kontrollü izin verilmektedir.
Samsun-Ordu yolunun Ünye çevre yolu 6-8. kilometrelerinde, Yunus Emre Tüneli'nin Samsun istikametindeki bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla, ulaşım diğer tüpten iki yönlü sürdürülmektedir.
Artvin-Erzurum yolunun 11. kilometresindeki yol genişletme çalışması nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.
Manavgat-Alanya yolunun 2-6. kilometrelerinde ve Karabük-Eskipazar yolunun 2-4. kilometrelerindeki heyelan nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak gerçekleştirilmektedir.
Bursa-Orhaneli yolunun 78-82. kilometrelerindeki yapım çalışmaları nedeniyle trafik akışının kontrollü olarak sağlandığı belirtilmiştir.