Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları — Güncel ulaşım düzenlemeleri
Genel uyarı
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumu bültenine göre, çeşitli kesimlerde süren yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerin yavaş gitmesi ve trafik işaret ve işaretçilerine uyması gerekiyor.
Kesimlere göre düzenlemeler
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil): Üstyapı onarım çalışmaları başladı. Bu nedenle otoyolun İstanbul istikametinde sağ şerit trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer şeritlerden sağlanıyor.
İzmir-Aydın Otoyolu (35-71. km ve bağlantı yolları): Üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle İzmir-Aydın istikametinde sağ şerit ve emniyet şeridi ulaşıma kapatıldı. Trafik akışı orta ve sol şeritlerden gerçekleştiriliyor.
Anadolu Otoyolu (Kaynaşlı Kavşağı-Bolu Düzce il sınırı, 6-9. km; Ekrem Özdemir Viyadüğü): Derz değişim çalışmaları nedeniyle İstanbul istikametinde sağdan iki şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritten devam ediyor.
Niğde-Pozantı Otoyolu (11-15. km): Üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım, Ankara yönünde 1 numaralı şeritten, Adana istikametinde 1 ve 2 numaralı şeritlerden sürdürülüyor.
Samsun-Ordu yolu (9-12. km): Köprü derzleri yenileme çalışmaları yapılıyor. Bu sebeple yolun Ordu istikameti 23.00-06.00 saatlerinde trafiğe kapatılarak sürücüler yan yola yönlendiriliyor.
Beşikdüzü-Trabzon yolu (44. km; Akyazı Tüneli): Tünelin Akçaabat-Trabzon yönündeki tüpünde elektrik ve elektronik sistemleri bakım-onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü sürdürülüyor.
İnegöl-Bozüyük-Bilecik-Eskişehir il sınırı yolu (37-43. km): Yapım çalışmaları sebebiyle Ankara-Bursa istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer istikametten iki yönlü devam ediyor.
Konya-Ereğli yolu (2-14. km): Üstyapı çalışmaları sebebiyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
Zonguldak-Devrek-Mengen yolu (39-42. km): Toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle Zonguldak istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşıma Ankara istikametinden iki yönlü izin veriliyor.
Erzincan-Erzurum yolu (6-8. km): Bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Erzurum-Erzincan istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer istikametten iki yönlü gerçekleştiriliyor.