Kapuz plajı temiz açıldı, vatandaşlar denize akın etti
Zonguldak'ta hava ve deniz koşullarının elverişsiz olması nedeniyle uygulanan dört günlük denize giriş yasağı sona erdi. Yasağın kalkmasıyla birlikte Kapuz Plajı hareketlendi ve bölgedeki tesisler hizmet vermeye başladı.
Plajda yapılan hazırlıklar:
Yasak süresince plaj altyapısında bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Şemsiye, şezlong gibi vatandaşların kullanacağı eşyaların onarımı yapıldı, tesis içinde tadilatlar tamamlandı ve kumsal çöplerden arındırıldı. Ekipler, plajın yeniden kullanım için güvenli ve temiz olduğuna dikkat çekti.
Bu çalışmaların ardından tesisler düzenli şekilde hizmete açıldı ve kısa sürede ziyaretçi akını başladı. Ziyaretçiler denize girerek serinlemeye çalışırken, sahildeki düzen ve temizlik olumlu geri dönüş aldı.
Can kurtaranlar ve yoğunluk:
Plajda görevli can kurtaranlardan Hasan Sarı, uygulanan yasağın süresince tesisin tadilat ve bakımının yapıldığını belirtti. Sarı, şu bilgileri paylaştı: '6 can kurtaran olarak görev yapmaktayız. Şu ana kadar can kaybı olmadı. Hava sıcaklığı ve deniz sıcaklığı artıyor; hafta sonuna doğru daha da ısınması bekleniyor.'
Sarı, özellikle hafta sonları ve kadınlar günlerinde yoğunluk yaşandığını, zaman zaman 3-4 bin kişiyi bulan ziyaretçi sayılarının görüldüğünü söyledi. Sezon kapanana kadar benzer yoğunluğun devam edeceği ifade edildi.
Yetkililer ve plaj görevlileri, vatandaşları açık denize girerken dikkatli olmaları, can kurtaran uyarılarına ve işaretlerine riayet etmeleri konusunda uyarıyor. Tesis yetkilileri de temizlik ve bakım çalışmalarının düzenli şekilde sürdürüleceğini bildirdi.
ZONGULDAK’TA DÖRT GÜNLÜK DENİZE GİRİŞ YASAKLARININ SONA ERMESİYLE BİRLİKTE KAPUZ PLAJI HAREKETLENDİ. VATANDAŞLAR, DENİZE GİREREK SERİNLEMEYE ÇALIŞTI.