Nevşehir'in Göreme beldesinde, 5. kez gerçekleştirilen Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali katılımcılara görsel bir şölen sundu. Festival, Nevşehir Valiliği himayesinde ve Göreme Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.
Festivalin başlangıç günü, sıcak hava balonlarının kalkış alanında yapılan atlı tur ile kutlandı. Gün doğumunda başlayan etkinlikte, çok sayıda sıcak hava balonu, turistlerle dolu sepetleriyle birlikte gökyüzüne yükseldi.
Farklı illerden gelen biniciler, balonların süslediği Kılıçlar ve Güllüdere vadilerinde topluca gezinti yaptı. Katılımcılardan Türker Tuncer, Kapadokya'nın doğal güzellikleri arasında atıyla dolaşmanın keyfini yaşadığını belirtti. Tuncer, "Güzel bir etkinlik, umarım her yıl düzenlenir. Çiftliğimizden 7 atla katıldığımız festivalde at güzellik yarışmasına da katılacağız," dedi.
Binicilerden Kadir Özel ise, festivale gelecek yıllarda da katılmak istediğini ve at severleri etkinlikleri takip etmeye davet etti. Özel, "Sabah erken vakitte balonların arasında gezmek çok keyifli. Kapadokya'ya atlar çok yakışıyor. Arazisi bu spor için çok elverişli," diye konuştu.
Festivalin sorumlularından Semra Şahin İlhan ise, bölgenin turistlerin ilgisini çekecek bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade etti. İlhan, "Burası namı değer güzel atlar diyarı. Balonlar eşliğinde güzel bir tur gerçekleşiyor. Atlı okçuluk, cirit, akrobasi ve horseball etkinlikleri düzenleniyor. Geleneksel hale getirmeyi hedefledik," dedi.
Festival, çocuk atölyesi, konser ve atlı savaş sanatları gösterisi gibi birçok etkinlikle dolu geçti. Yarının programında ise at güzellik yarışması ve ödül töreninin ardından kapanış yapılması planlanıyor.
Nevşehir'in Göreme beldesinde, "Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali"ne katılan biniciler, sıcak hava balonlarının kalkış alanında gün doğumu vaktinde atlı tur düzenledi. Farklı illerden bölgeye gelen biniciler de atlarıyla balonların renk kattığı Kılıçlar ve Güllüdere vadilerinde topluca gezinti yaptı.
Nevşehir'in Göreme beldesinde, "Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali"ne katılan biniciler, sıcak hava balonlarının kalkış alanında gün doğumu vaktinde atlı tur düzenledi. Farklı illerden bölgeye gelen biniciler de atlarıyla balonların renk kattığı Kılıçlar ve Güllüdere vadilerinde topluca gezinti yaptı.