Kandıra sahillerinde şişme kanolarla turkuaz deniz keyfi
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bu sezon sahillerde sıkça görülmeye başlayan şişme kanolar, vatandaşların deniz keyfine renk kattı. Sıcak havayı fırsat bilen ziyaretçiler, berraklığı ve turkuaz rengiyle öne çıkan denizde şişme kanolarla gezinti yaptı.
Artan ilgi ve kullanım nedenleri
Yaz sezonunun hareketlenmesiyle Kandıra sahillerinde kürekli deniz araçlarına ilgi arttı. Kolay taşınabilmesi ve pratik kullanımı nedeniyle tercih edilen şişme kanolar, sahillerde daha sık görülmeye başladı. Vatandaşlar sahile getirdikleri kanoları suya indirerek küreklerle kıyıya yakın veya daha açık noktalarda gezinti yaptı.
Gözlemler ve beklenti
Havadan görüntülenen bölgede denizin rengi ile şişme kanolarla yapılan gezintiler kameralara yansıdı. Bazı vatandaşlar kürek çekerek kıyıya yakın alanlarda tur atarken, bazıları ise kanolarda oturarak serinledi. Özellikle yaz aylarında kullanımı artan bu eğlence türü, hem çocukların hem de yetişkinlerin ilgisini çekiyor ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle Kandıra sahillerinde şişme kanolarla yapılan deniz keyfinin önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.
Tatilciler şişme kanolarla turkuaz denize açıldı