jandarma tarlalarda:
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, fındık hasadı döneminde Kandıra ilçesindeki tarlalarda 7 gün 24 saat esasına göre denetim yürütüyor. Amaç, hasat döneminde üreticilerin emeklerinin korunması ve bölgede yaşanabilecek hırsızlık olaylarının önüne geçmek.
kapsamlı saha denetimleri:
Ekipler, sahada farklı birimlerin katılımıyla çalışıyor; asayiş timleri, trafik timleri ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) belirlenen noktalarda kontrol gerçekleştiriyor. Motosiklet ve jandarma araçlarıyla yollar ve tarla çevreleri devriye halinde gezilirken, dürbünlerle de çevrede gözlem yapılıyor.
havadan gözetim ve yönlendirme:
Gece saatlerinde ise gece görüş ve termal görüntüleme kabiliyetine sahip insansız hava araçları (dron) kullanılıyor. Havadan yapılan kontrollerle tarlalar ve çevresindeki hareketlilik takip ediliyor; gerektiğinde tespit edilen bölgelere ekip yönlendirilerek müdahale ediliyor.
Jandarma, yürütülen denetimlerle üreticilerin ürünlerini güvenli şekilde hasat edebilmesini sağlamayı hedefliyor ve sahadaki kontrollerini aralıksız sürdürüyor.
KOCAELİ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİ, FINDIK HASADI DÖNEMİNDE TARLALARDA YAŞANABİLECEK HIRSIZLIK OLAYLARININ ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA KANDIRA’DA 7 GÜN 24 SAAT DENETİM GERÇEKLEŞTİRİYOR.