Kandilli'deki tarihi TTK lojmanı müzeye dönüştürülecek

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kandilli'de TTK'ya ait tarihi lojmanın özgün mimarisi korunarak restorasyonla müzeye dönüştürülmesini istedi.

Yayın Tarihi: 20.08.2026 11:40
Güncelleme Tarihi: 20.08.2026 11:40

Kandilli'deki tarihi TTK lojmanı müzeye dönüştürülecek

Kandilli'deki tarihi TTK lojmanı müzeye dönüştürülecek

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve Kdz. Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, Kandilli Beldesi'nde bulunan ve geçmişte Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) personeline lojman hizmeti veren tarihi yapıda incelemelerde bulundu. Heyet, yapının mevcut durumu ve sahip olduğu mimari özellikler hakkında yetkililerden detaylı brifing aldı.

inceleme gezisinin bulguları:

Yapının fiziksel durumu yerinde gözlemlenerek, özgün mimari unsurların korunmasının öncelikli olduğu vurgulandı. Yetkililer, binanın taşıdığı tarihî değerin kayda değer olduğunu bildirirken, korunması gereken özgün detaylar ve onarım gereksinimleri hakkında bilgi verdi.

restorasyon ve müze planı:

Vali Hacıbektaşoğlu, binanın özgün mimarisine sadık kalınarak restore edilmesi gerektiğini belirterek, onarım tamamlandıktan sonra yapının müze olarak işlev görmesi için çalışmaların başlatılmasını ve sürecin titizlikle yürütülmesini talep etti. Bu kararın, söz konusu eserin kent kültürüne yeni bir değer kazandırma amacı taşıdığı ifade edildi.

İncelemenin ardından ilgili birimler arasında teknik değerlendirmelerin yapılması, restorasyon projelerinin hazırlanması ve koruma-prensiplerine uygun onarım uygulamalarının planlanması adımlarına geçileceği belirtildi. Proje sürecinde tarihî dokunun korunmasına öncelik verileceği vurgulandı.

ZONGULDAK VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU, GEÇMİŞTE TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU TARAFINDAN LOJMAN OLARAK...

ZONGULDAK VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU, GEÇMİŞTE TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU TARAFINDAN LOJMAN OLARAK KULLANILAN TARİHİ YAPININ RESTORE EDİLEREK MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ TALİMATI VERDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.