Kampüste 142 topluluk bir arada: Akdeniz Üniversitesi tanıtım günleri başladı

Akdeniz Üniversitesi'nde 142 topluluğun katıldığı üç günlük tanıtım günleri başladı; rektör TEKNOFEST 2026 ödüllü MİNYATUR takımına belge takdim etti.

Yayın Tarihi: 20.10.2026 14:21
Güncelleme Tarihi: 20.10.2026 14:21

Kampüste 142 topluluk bir arada: Akdeniz Üniversitesi tanıtım günleri başladı

Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenci toplulukları tanıtım günleri başladı

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri, kampüs içindeki Şenlik Alanı'nda başladı. Etkinlik, 142 topluluk ve farklı fakültelerden öğrencilerin katılımıyla üç gün boyunca devam edecek.

etkinliğin açılışı ve programı:

Açılış törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Şükrü Özen, Prof. Dr. Esra Cenkci, Genel Sekreter Dr. Ali Evren İmre, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Öğr. Gör. Ramazan Uyar ile birim daire başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tanıtım günleri, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın pasta kesmesiyle resmen başlamış olup katılımcılara zengin sosyal etkinlik seçenekleri sunacak şekilde planlandı.

TEKNOFEST başarısı ve belge takdimi:

Açılış programında Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, TEKNOFEST 2026'ta iki ayrı yarışmada elde ettikleri başarılarla öne çıkan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan MİNYATUR Takımı'na teşekkür belgesi verdi. MİNYATUR Takımı, TEKNOFEST 2026 Çip Tasarımı Yarışması'nın Mikrodenetleyici Kategorisi'nde üçüncülük ve Yapay Zekâ Yarışması'nda Yenilikçi Yazılım Ödülü'ne layık görüldü. Takım, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri takım kaptanı Serhat İnce, Eren Turhan, Nazmi Aytunç Tunçay ile Bilgisayar Mühendisliği bölümünden İbrahim Gül ve Mert Kamarlı'dan oluşuyor.

rektörün stant ziyaretleri ve öğrenci etkileşimi:

Prof. Dr. Özlenen Özkan, tanıtım alanındaki stantları tek tek gezerek topluluk temsilcileri ve öğrencilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Ziyaretleri sırasında etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektör, alandaki katılımcılarla birlikte halay çekerek etkinlik atmosferine eşlik etti. Ayrıca alanda bulunan Kızılay Aşevi aracından dağıtılan tavuklu pilav ve ayran öğrencilere ikram edildi.

Üniversite yönetimi tarafından düzenlenen bu tür tanıtım günleri, öğrencilerin ilgi alanlarına göre topluluklara katılmasını kolaylaştırırken kampüs içi sosyal yaşamı ve öğrenci etkileşimini artırmayı amaçlıyor. Üç gün sürecek program boyunca atölye, sergi ve söyleşi gibi etkinlikler öğrencilerle buluşacak.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NDA FAALİYET GÖSTEREN ÖĞRENCİ...

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NDA FAALİYET GÖSTEREN ÖĞRENCİ TOPLULUKLARINI ÖĞRENCİLERE TANITMAK AMACIYLA DÜZENLENEN VE 3 GÜN SÜRECEK OLAN ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.