Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kalıcı deprem konutlarına yönelik inşa süreci devam ediyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kapsamında, Gaziantep’in Atalar Köyü’nde hafif çelikten üretilen 130 köy evinden 32'sinin tamamlandığı aktarıldı. Kalıcı deprem konutlarının yapım süreci ise halen devam ediyor.

Yayın Tarihi: 31.12.2023 14:51
Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 14:51

Kalıcı deprem konutlarına yönelik inşa süreci devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından, kalıcı konut çalışmalarıyla Gaziantep'in Atalar köyünde yapılmaya başlanan hafiften çelik 130 köy evinin 32’si tamamlanmış durumda. Diğer köy evlerine yönelik çalışmalar ise halen daha devam ediyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kapsamında yapılan açıklama doğrultusunda; 6 Şubat 2023’te gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede inşası yapılan kalcı konut ve işyerleri ile ilgili hafif çelikten köy evlerinin yapımlarına başlanmıştı. 130 köy evinin ise 32'si tamamlandığı duyuruldu.

Kalıcı deprem konutlarına yönelik inşa süreci devam ediyor

32 KÖY EVİ TAMAMLANMIŞ DURUMDA 

Devam edilen çalışmalar doğrultusunda Gaziantep’in Atalar Köyü’nde hafif çelikten üretilerek yapılan 130 köy evinin 32’si tamamlamış durumda. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Mehmet Özhaseki konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden depremzedelerin bu evlerle ilgili görüntülerini içeren bir video hazırlayıp paylaştı. Video içersinde Atalar köyünden bir depremzedenin tamamlanmış olan köy evleri ile ilgili; "On numara çalışmalar sürüyor. Evler son sürat hızla yapılmaya devam ediliyor. Biz de bu durumun farkındayız. Devletimiz bir sene içersinde bu kadar evi tamamladı. Gerçekten helal olsun. Ne yapıyorsa devlet en iyisini yapıyor. Biz devletin evlatları olarak buradayız. Devletimiz bizim için elinden gelen her şeyi yapıyor." şeklinde sözlerine videoda yer verdi.

Bir başka depremzede vatandaş ise; "Evlerin tamamlandığında gördüğümüz zaman çok seviniyoruz. Bir an önce evlerimize yerleşip oturmak istiyoruz." şeklindeki sözlerini video içersinde paylaştı. Yine başka bir depremzede ise; "Banyosu, mutfağı odaları ile on numara bir ev olmuş. Dört dörtlük evler bizi bekliyor. Yapandan da yaptıranlardan da gerçekten Allah razı olsun." şeklinde konuşmasını paylaştı.