Bist 100
9.097,15 1%
DOLAR
31,37 0,42%
EURO
34,06 0,51%
ALTIN
2.092,7 2,45%

Kahvaltıların, çay saatlerinin yeni gözdesi belli oldu! Bu poğaça diğer poğaçalardan bir başka... Gevrek gibi poğaça tarifi

Evinizde gevrek gibi bir poğaça yapmak istiyorsanız; işte kahvaltının ve çay saatlerinin yeni gözdesi belli oldu! Ağzınıza attığında kıyır kıyır olacak, lezzetli mi lezzetli gevrek bir poğaça tarifi sizlerle...

Yayın Tarihi: 10.12.2023 13:22
Güncelleme Tarihi: 10.12.2023 13:22

Kahvaltıların, çay saatlerinin yeni gözdesi belli oldu! Bu poğaça diğer poğaçalardan bir başka... Gevrek gibi poğaça tarifi

Lezzetli mi lezzetli bir poğaça yapmak istiyorsanız; bu tarif tam size göre! Pastanelerdeki poğaçaları unutun... Lezzetli ve gevrek poğaça yapmanın sırları tek tek açığa çıktı. Sıvı yağ ile yapılan bu poğaça resmen tüm kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Bir kere yaptığınızda bir daha yapmak isteyeceksiniz. Sıvı yağ vermiş olduğu eşsiz dokunuşla her yiyen bir daha yemek isteyecek!

GEVREK POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt 
  • 1/2 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 3 su bardağı ölçüsünde un
  • 1 çay kaşığı ölçüsüne tuz
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Susam ya da çörekotu
  • 1 kalıp beyaz peynir 
  • Yarım demet maydanoz 

GEVREK POĞAÇA TARİFİ

GEVREK POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk etapta poğaçalarınızın iç harcını hazırlayın. 
  2. Çatalla ezmiş olduğunuz peynirinizin içine, ince ince kıymış olduğunuz maydonozlarınızı ekleyerek güzelce karıştırın. İsteğe göre kırmızı pulbiber gibi harici tatlandıracak baharatlar da ekleyebilirsiniz.
  3. Hamur yoğurma kabınınızın içerisine sıvı yağ, bir yumurta, yoğurt ve bir yumurtanın da beyazını koyup güzelce karıştırın.
  4. Kabartma tozu, un ve tuzu eleyerek yoğurma kabının içersine ekleyin ve yoğurma işlemine başlayın. 
  5. Yumuşak ve elle yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  6. Cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak avuçlarınızın arasında yuvarlayıp bastırın.
  7. İçersine ise peynirli hazırlamış olduğunuz harçtan koyarak, yarım ay şeklinde kapatın.
  8. Kenarları açılmaması için kenarlarını ise güzelce bastırın. 
  9. Hazırlamış olduğunuz poğaçalarınızı, içerisine yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizin. 
  10. Ayırmış olduğunuz yumurta sarısını çatalla iyice çırpın ve bir fırça yardımıyla üzerine sürün.
  11. Çörekotu ya da susam serpiştirerek 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...