zabıta denetimi ve uyarılar:
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde zabıta ekipleri, Atatürk Barajı sahilinde faaliyet gösteren tekne sahipleri ve balıkçıları denetledi. Denetimlerde kayıt ve gerekli resmi evrakı bulunmayan tekneler konusunda uyarılar yapıldı.
Eksik evrak ve kayıt işlemlerinin belirlenen süre içinde tamamlanması istendi. Yetkililer, gerekli şartları yerine getirmeyen tekne sahipleri hakkında yasal işlem ve cezai yaptırım uygulanacağını bildirdi.
teknecilerin talepleri:
Denetimlerin kendileri için sorun teşkil etmediğini belirten tekneciler ise ilçede teknelerin bağlanabileceği düzenli ve güvenli bir limanın olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı. Balıkçı tekneleri, tur tekneleri ve sürat teknelerinin barınabileceği uygun bir liman alanı oluşturulması talep edildi.
Tekneciler, "Denetim yapılmasına karşı değiliz. Ancak teknelerin bağlanabileceği bir liman yok. Önce tekneler için uygun ve güvenli bir liman alanı oluşturulmalı, ardından evrakı ve kaydı bulunmayan tekneler hakkında gerekli işlemler yapılmalı. Gerekirse şartları taşımayan tekneler baraj alanından kaldırılarak çekilsin" ifadelerini kullandı.
turizm ve düzen beklentisi:
Tekne sahipleri ve balıkçılar, Atatürk Barajı kıyısının turizm ve balıkçılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. İlçeye kazandırılacak bir limanın, bölgedeki tekne trafiğinin düzenlenmesine ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağına dikkat çekildi.
Tekneciler yetkililerden, baraj sahilinde teknelerin güvenli şekilde bağlanabileceği bir liman yapılması için çalışma başlatılmasını istedi.
ADIYAMAN’IN KAHTA İLÇESİNDE ATATÜRK BARAJI SAHİLİNDE FAALİYET GÖSTEREN TEKNE SAHİPLERİ VE BALIKÇILAR, ZABITA EKİPLERİNİN DENETİM VE UYARILARININ ARDINDAN TEKNELERİN GÜVENLİ ŞEKİLDE BAĞLANABİLECEĞİ BİR LİMAN YAPILMASINI İSTEDİ.