etkinliğin genel görünümü:
Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde Kâhta Belediyesi tarafından 9-18 Ekim tarihlerinde düzenlenen Kâhta 2. Kitap Günleri, on gün boyunca yoğun ilgi gördü. Organizasyon süresince yaklaşık 70 bin ziyaretçi ağırlandı ve etkinlik kapsamında yaklaşık 40 bin kitap satışı gerçekleştirildi. Etkinlik, ilçenin kültür ve sanat hayatına kayda değer bir hareketlilik kazandırdı.
katılımcılar ve program içeriği:
Fuar alanında 68 yazar, 75 yayınevi ve 31 kitap satış noktası kitapseverlerle buluştu. Düzenlenen söyleşi, panel ve imza etkinlikleri sayesinde vatandaşlar yazarlarla doğrudan temas kurdu; öğrenciler ve öğretmenlerin yoğun katılımı dikkat çekti. Etkinlikte gençlerin ve öğrencilerin gösterdiği ilgi, kitap okuma alışkanlıklarının yaygınlaştırılması ve kültürel gelişimin desteklenmesi açısından olumlu değerlendirildi.
belediye başkanının değerlendirmesi ve gelecek hedefleri:
Kâhta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, organizasyonun geçen yıla göre daha yoğun ilgi gördüğünü belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Hallaç, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "On gün boyunca 68 yazarımızı, 75 yayınevimizi ve 31 satış noktamızı hemşerilerimizle buluşturduk. Düzenlediğimiz onlarca söyleşi ve imza etkinliğiyle edebiyatın, kültürün ve bilginin ilçemizde daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sunduk. Yaklaşık 70 bin ziyaretçimizi ağırladığımız etkinliğimizde 40 bin civarında kitap satışı gerçekleştirilmesi bizleri ayrıca memnun etti."
Hallaç, gelecek yıl düzenlenecek 3. Kâhta Kitap Günleri'ni daha kapsamlı ve zengin içerikle gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ve Kâhta'yı kültür, edebiyat ve kitapların buluşma noktalarından biri hâline getirmek istediklerini vurguladı. Başkanın bir diğer ifadesinde, "Kitapla büyüyen nesillerin geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyeceğine inanıyoruz. Bu organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği bulunan yazarlarımıza, yayınevlerimize, kitap satış noktalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, öğrencilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Etkinliğimize katılarak kitaplara ve kültüre sahip çıkan hemşerilerimize ve organizasyonu kamuoyuna duyuran basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verildi.
Kâhta Belediyesi, düzenlenen bu tür etkinliklerin ilçenin kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağladığını belirterek önümüzdeki yıllarda Kitap Günleri'ni daha da büyüterek sürdürmeyi hedefliyor.
KÂHTA 2. KİTAP GÜNLERİ’Nİ 70 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ