Kahramanmaraş'ta yarış iddiası: Nişanlı çift trafik kazasında yaşamını yitirdi
Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı'nda 24 Aralık'ta meydana gelen kazada, yarış yaptığı iddia edilen araçlardan birinin motosiklete çarpması sonucu Ahmet İnce (23) ile nişanlısı Mislina Akçakoyun (22) hayatını kaybetti. Çift, kazanın ardından yan yana toprağa verildi.
Kaza ve hukuki durum
Olayda, iddiaya göre iki otomobil yarışıyordu; bu araçlardan birinin Ahmet İnce'nin kullandığı motosiklete çarptığı belirtildi. Yakalanan sürücülerden biri tutuklanırken, diğeri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aile, her iki sürücünün de kusurlu olduğunu savunuyor.
Ailenin tepkisi ve taziye
İnce'nin ablası Zehra Altıparmak, taziye sırasında yaptığı açıklamada olayın arkadaşlarından gelen haberle öğrenildiğini anlattı. Altıparmak, kardeşinin ve nişanlısının sıradan bir akşam yürüyüşünde olduğunu söyleyerek, kazayı 'makas atarak' yapılan tehlikeli sürüşe bağladı. Aile, kazanın ardından adalet arayışını sürdüreceğini belirtti.
'Hayalleri vardı okulu bitirip evleneceklerdi.' ifadesini kullanan Altıparmak, Mislina'nın okuluna devam edip çalıştığını; Ahmet'in ise askere gideceğini söyledi. Altıparmak, ayrıca ailenin yaşadığı kaybı ve sorumluların serbest bırakılmasına yönelik tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 'Birini tutuklamışlar diğerini serbest bırakmışlar. İki gün sonra o insan gidecek yine aynı şekilde yapacak.'
Öznel durum ve aile bağları
Altıparmak, kardeşiyle nişanlısının hayat planlarına, aile ilişkilerine ve kaybın yarattığı boşluğa dikkat çekti. Ailenin taziyeleri devam ederken, Altıparmak söz konusu kaybın kendileri için ne ifade ettiğini ve hukuki takipte kararlı olduklarını vurguladı.
Olayla ilgili soruşturma ve yargı sürecinin takip edildiği belirtilirken, ailenin adalet beklentisi ön plana çıkıyor.
ZEHRA ALTIPARMAK