Kahramanmaraş’ta barajlar ve sulama kanalları doldu
Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağışlar, kentteki barajların doluluk oranlarını yüzde 100 seviyelerine taşıdı. Kentten başlayıp Hatay’a kadar uzanan tarımsal sulama kanalı da tamamen doldu, gölet ve sulama havzalarında belirgin su artışı gözlendi.
Yağışın etkileri ve kontrollü salınımlar
Kış mevsiminin yağışlı geçmesiyle birçok barajın kapasitesi maksimuma ulaştı. Yetkililerce bazı barajlardan kontrollü su salınımı yapıldığı öğrenildi; bu uygulama, hem taşkın riskini yönetmeye hem de sulama ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak gerçekleştirildi. Bölgedeki su seviyelerindeki yükseliş, sulama altyapısının daha etkin kullanılmasına olanak sağlıyor.
Vatandaşların değerlendirmesi
Bölge sakinleri yağışları bereket olarak değerlendirirken aynı zamanda su tasarrufuna dikkat çekti. Vatandaş Ali Güngör, “Barajlarımız doldu, ağaçlarımız suyunu aldı. Çok güzel oldu ve vatandaşların su tasarrufu yapmaları dikkatli kullanmaları gerekir. Millet ve memleket için çok önemli, suyu israf etmemek gerekiyor” dedi.
Mustafa Çayır ise “Bu yıl Allah’ım bereket verdi, barajlar doldu taştı. Yağmurlarımız bol yağdı, ekinlerimiz iyi ve bereketli olacak. Sulama kanalı var, bol su var ve tarım arazileri sulanıyor” şeklinde konuştu.
Özetle, Kahramanmaraş’taki yoğun yağışlar baraj ve sulama sistemlerinde doluluk sağladı; yetkililerin kontrollü salınım uygulamaları ve vatandaşların su tasarrufuna yönelik çağrıları ön plana çıktı.
KAHRAMANMARAŞ’TAN BAŞLAYARAK HATAY’A KADAR UZANAN SULAMA KANALINDA YOĞUN SU AKIŞI DİKKAT ÇEKTİ