Kahramanmaraş’ta down sendromlu Emre Kala için temsili asker uğurlama töreni

Kahramanmaraş'ta 31 yaşındaki down sendromlu Emre Kala için ailesinin katılımıyla temsili asker uğurlama ve Aksu Kışlası'nda bir günlük askerlik töreni düzenlendi.

Yayın Tarihi: 19.05.2026 09:33
Güncelleme Tarihi: 19.05.2026 09:41

Kahramanmaraş’ta down sendromlu Emre Kala için temsili asker uğurlama töreni

Kahramanmaraş’ta temsili asker uğurlama töreni

Kahramanmaraş’ta yaşayan 31 yaşındaki down sendromlu Emre Kala için ailesi ve yakınlarının katılımıyla temsili asker uğurlama töreni düzenlendi. Etkinlik, duygusal ve renkli görüntülere sahne oldu; Emre gece boyunca halay çekip oyun oynayarak askerlik heyecanını yaşadı.

Törenin yapıldığı mekan ve anlar

Tören, Tarihi Kapalı Çarşı içindeki Tarihi Hışır Han’da gerçekleştirildi. Aile ve yakın çevresinin bulunduğu gecede Emre’ye Türk bayrağı ve asker kınası ile uğurlama yapıldı; müzikler eşliğinde eğlenmesi ve yüzündeki mutluluk geceye damga vurdu.

Aksu Kışlası’ndaki temsili askerlik töreni

Temsili askerlik uygulaması kapsamında Emre, daha sonra Dulkadiroğlu’ndaki Aksu Kışlasına götürüldü. Burada düzenlenen törende yemin eden Emre, bir günlük askerlik görevini tamamladı. Üniformasını giyen Emre’nin yaşadığı gurur ve heyecan törenin dikkat çeken unsurları oldu.

Toplumsal bağlam ve önemi

Bu tür temsili uğurlama etkinlikleri, hem aileler hem de toplum için sembolik bir anlam taşıyor; bireylerin askerlik hayalini yaşama fırsatı bulması, toplumda kapsayıcılık ve farkındalığın artmasına katkı sağlıyor. Aile ve yakın çevrenin katılımıyla gerçekleşen törenler, sosyal desteğin ve paylaşımın somut bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Not: Haber, Kahramanmaraş'ta düzenlenen temsili asker uğurlama töreninin gözlemlerini ve törende öne çıkan ayrıntıları aktarmaktadır.

KAHRAMANMARAŞ'TA YAŞAYAN 31 YAŞINDAKİ DOWN SENDROMLU EMRE KALA İÇİN TEMSİLİ ASKER UĞURLAMA TÖRENİ...

KAHRAMANMARAŞ'TA YAŞAYAN 31 YAŞINDAKİ DOWN SENDROMLU EMRE KALA İÇİN TEMSİLİ ASKER UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ. RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLAN GECEDE EMRE, HALAY ÇEKİP OYUN OYNAYARAK ASKERLİK HEYECANINI DOYASIYA YAŞADI.

KAHRAMANMARAŞ TARİHİ KAPALI ÇARŞI İÇİNDEKİ TARİHİ HIŞIR HAN'DA VAKİT GEÇİREN EMRE'NİN ASKERLİK...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.