Kahramanmaraş'ta AGD öncülüğünde Gazze protestosu
Eylem ve güzergah
Kahramanmaraş'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, Esat Coşan Camisi önünde vatandaşların bir araya gelmesiyle başladı. Katılımcılar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak Necip Fazıl Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.
Grup, yürüyüş sırasında "Filistin'e özgürlük", "Kahrolsun İsrail" ve "Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık" sloganları attı. Yürüyüş, barışçıl bir protesto biçimi olarak gerçekleşti ve belirlenen güzergah boyunca devam etti.
AGD'nin açıklaması
AGD Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Kır grup adına yaptığı açıklamada, "BM sessiz, Batı kör ve sağır. Bizler zalim düzenin bu sessizliğine ortak olmayacağız. Kudüs ve Gazze yalnızca bir coğrafya değil, imanımızın ve onurumuzun şerefidir. Mazlumun duası zalimin tankından, uçağından ve bombasından daha güçlüdür. Bugün de mazlumların yanında durma, zalime karşı söz söyleme ve halkımızın vicdanını harekete geçirme sorumluluğumuzun bilinciyle buradayız." ifadelerini kullandı.
Eylemin sonlanması
Açıklamanın ardından grup dağıldı. Eylem, katılımcıların uluslararası sessizliğe tepki göstermesi ve Filistin ile dayanışma vurgusu yapması çerçevesinde tamamlandı.
Kahramanmaraş'ta, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.