Kahramanmaraş'ta 74 yaşındaki hasta omurga kırığı ameliyatı sonrası yeniden yürümeye başladı

Kahramanmaraş'ta 74 yaşındaki Hüsne Deligönül, karaciğer ve akciğer riski taşımasına rağmen yapılan omurga ameliyatı ve platin uygulamasıyla yeniden yürümeye başladı.

Yayın Tarihi: 27.11.2025 09:47
Güncelleme Tarihi: 27.11.2025 09:54

Kahramanmaraş'ta 74 yaşındaki hasta omurga kırığı ameliyatı sonrası yeniden yürümeye başladı

Kahramanmaraş'ta 74 yaşındaki hasta omurga kırığı ameliyatı sonrası yeniden yürümeye başladı

Ameliyat süreci ve hastanın durumu

Kahramanmaraş'ta yaşayan 74 yaşındaki Hüsne Deligönül, omurgasında oluşan kırıklar nedeniyle yürüyemez hale geldi. Hasta, beyin ve sinir cerrahisi biriminde takip edilmek üzere HG Hospital'a kabul edildi. Yapılan değerlendirmelerde hastanın karaciğer ve akciğer problemleri bulunduğu ve bu nedenle anestezi açısından ek risk taşıdığı tespit edildi.

Ameliyat ve uygulanan tedavi

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İdris Altun ve anestezi ekibi birlikte yapılan değerlendirme sonucunda hastayı ameliyata aldılar. Ameliyat sırasında kırık bölgelere platin uygulaması yapıldı ve cerrahi müdahale sonrası iyileşme süreci başlatıldı.

Fizik tedavi ve erken mobilizasyon

Ameliyat sonrasında hastaya düzenli fizik tedavi uygulandı. Cerrahinin ve rehabilitasyonun eş zamanlı yürütülmesi sayesinde hastanın kısa sürede ayağa kalktığı ve yürümeye başladığı bildirildi. Bu süreçte anestezi riskleri ve eşlik eden organ sorunları dikkate alınarak multidisipliner bir yaklaşım izlendi.

Uzman ve hasta açıklamaları

Prof. Dr. İdris Altun ameliyatla ilgili olarak şunları söyledi: "Teyzemiz 74 yaşında bize omurga kırığı olarak gelmişti ve teyzemizin daha öncesinden anestezi açısından, ameliyata açısından riskleri vardı. Karaciğerde sorunu, akciğerde sorunları ve kemik yapısı ile ilgili sıkıntıları bulunuyordu. Omurgası kırık olduğu için anestezi doktorumuzla birlikte ameliyata aldık. Ameliyattan sonra platinlerini yerleştirdik ve fizik tedavi ile beraber rahatlıkla yürümesini sağladık."

İyileşen Hüsne Deligönül ise duygularını şu ifadelerle aktardı: "Hocamın yanına geldikten sonra dört dörtlük oldum. Olmadım desem yalan konuşurum. Allah razı olsun. Çok şükür rahatsızlığım vardı, geldim ameliyat oldum, düzeldim. Rabbim onun ellerine daha çok kuvvet versin, benim gibi insanları kurtarsın."

İYİLEŞEN HÜSNE DELİGÖNÜL VE BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ UZMANI PROF. DR. İDRİS ALTUN

İYİLEŞEN HÜSNE DELİGÖNÜL VE BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ UZMANI PROF. DR. İDRİS ALTUN

KAHRAMANMARAŞ'TA 74 YAŞINDAKİ KADIN HASTA, OMURGA KIRIĞI NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN BAŞARILI...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.