DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.822.741,31 0,6%

Kahramanmaraş'ta 250 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi ve Kura Çekim Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş'ta düzenlenen törende 250 bininci afet konutunun anahtarı teslim edildi. Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev katıldı.

Yayın Tarihi: 19.06.2025 16:11
Güncelleme Tarihi: 19.06.2025 16:11

Kahramanmaraş'ta 250 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi ve Kura Çekim Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş'ta 250 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslim Töreni

Kahramanmaraş'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla gerçekleştirilen '250 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi ve Kura Çekim Töreni' büyük bir coşkuyla kutlandı.

TOKİ Başkanı'ndan Açıklamalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, törende yaptığı konuşmada, TOKİ’nin depremden etkilenen illerdeki yeniden inşa çalışmalarına hızla devam ettiğini belirtti. Sungur, Türkiye genelinde 346 bin 485 konutun yapımına başlandığını vurguladı.

Sungur, "Kahramanmaraş'ta TOKİ eliyle afet konutu kapsamında toplam 43 bin 986 konut inşa edildi. Bugün huzurlarınızda teslimi yapılacak 250 bininci konutla birlikte Azerbaycan tarafından inşa edilen 452 konut ve 328 işyeri teslim edilecek," dedi.

Kahramanmaraş Valisi'nden Dayanışma Vurgusu

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, törenin sadece bir açılış değil, aynı zamanda birlik ve dayanışmanın gücünü simgelediğini ifade etti. "6 Şubat 2023'teki büyük depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanından ve dost ülkelerden gelen yardımlar, milletimizin dayanışma ruhunu bir kez daha ortaya koydu," dedi.

Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği

Ünlüer, Azerbaycan’ın Türkiye’ye sağladığı desteğin her zaman özel bir yer taşıdığını belirterek, "Azerbaycan-Türkiye dostluğu bu süreçte bir kez daha pekişmiştir. Bugün, yeni konutların anahtarlarını teslim ederek, yeniden ayağa kalkma sürecinin simgesini oluşturuyoruz," sözlerini ekledi.

Belediye Başkanı Görgel'den Destek Mesajları

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ise, yaşanan afet sonrası Azerbaycan’ın sağladığı desteklerin önemine değinerek, bu projelerin iki ülke arasındaki sarsılmaz dostluğun nişanesi olduğunu dile getirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı