Kahramanmaraş-Suriye Bölgesel Ekonomik İşbirliği ve Yatırım Zirvesi
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kahramanmaraş-Suriye Bölgesel Ekonomik İşbirliği ve Yatırım Zirvesi", Kahramanmaraş Ticaret Borsası Fuaye Alanı'nda gerçekleştirildi. Zirveye, Suriye'nin Halep, İdlib, Ahtarin ve Şam ticaret ve sanayi odaları temsilcileri katılarak bölgesel iş birliğini geliştirmeye yönelik istişarelerde bulundular.
Programın Açılışında Önemli Mesajlar
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, açılış konuşmasında Kahramanmaraş ile Suriye arasındaki ekonomik iş birliğinin önemini vurguladı. Buluntu, "Yıkılmış şehirlerimizi hem fiziki hem de ekonomik anlamda ayağa kaldırmak için gayret göstereceğiz. Kahramanmaraş'ın uzun yıllardır aşina olduğu sanayi kültürü, çalışma azmi ve ticareti Suriye ile gerçekleştirilen iş birlikteliklerinde öncümüz olacak" dedi.
Suriye'nin Ticaretini Geliştirmek İçin İş Birliği
Halep Ticaret Odası Başkanı Muhamed Said Chekh Alkar ise Suriye'nin ticaret ve sanayi alanlarını geliştirmek için komşu ülkelerle işbirliği ve yardımlaşma kurma gayreti içinde olduklarını ifade etti. Alkar, "Kahramanmaraş ve Halep arasında ortak şirketler oluşturarak özellikle tekstil alanında yatırımlar sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca sanayi alanında istihdam edilen işçilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirecek kurs ve eğitimler almayı istiyoruz" şeklinde konuştu.
Serbest Oturum ile Yatırım Görüşmeleri
İki ülke arasında ticareti güçlendirmek amacıyla iş insanlarının buluşturulduğu zirvede, konuşmaların ardından katılımcılar serbest oturumda yatırım görüşmeleri gerçekleştirdiler. Zirveye, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, Halep Sanayi Odası Başkanı Moaiad Najjar, Şam Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Talal Kalahji, Ahtarin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekeriya Habbo gibi birçok iş insanı da katıldı.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca "Kahramanmaraş-Suriye Bölgesel Ekonomik İşbirliği ve Yatırım Zirvesi" gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca "Kahramanmaraş-Suriye Bölgesel Ekonomik İşbirliği ve Yatırım Zirvesi" gerçekleştirildi.