Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kahramanlar-34 operasyonuyla DEAŞ’a büyük darbe! 304 gözaltı

Türkiye, terör örgütü DEAŞ’a karşı yurt içinde ve yurt dışında amansız bir mücadele veriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, 32 ilde eş zamanlı olarak Kahramanlar-34 operasyonları düzenledi. Operasyonlarda, DEAŞ’ın kanlı eylemlerine karıştığı tespit edilen 304 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Terörle mücadelede sonuna kadar kararlıyız” dedi.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 10:05
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 10:05

Kahramanlar-34 operasyonuyla DEAŞ’a büyük darbe! 304 gözaltı

Emniyet güçleri, terör örgütü DEAŞ’a karşı yurt içinde ve yurt dışında amansız bir mücadele yürütüyor. Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 32 ilde eş zamanlı olarak Kahramanlar-34 operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda, DEAŞ’ın faaliyetlerine karıştığı belirlenen 304 şüpheli gözaltına alındı.

TERÖRİSTLERE GÖZ AÇTIRILMIYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya, milletin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını, mücadeleye güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle aralıksız devam edeceklerini ifade etti. Yerlikaya, operasyonlarda yakalanan şüphelilerin arasında İstanbul, İzmir ve Şanlıurfa gibi büyük illerin de bulunduğunu belirtti.

operasyon

TERÖRLE MÜCADELEDE SONUNA KADAR KARARLIYIZ

Yerlikaya, operasyonları başarıyla yürüten polisleri tebrik ederek, terörle mücadelede sonuna kadar kararlı olduklarını vurguladı. Yerlikaya, “Terörle mücadele son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek.” dedi.

Türkiye, DEAŞ’a karşı hem yurt içinde hem de yurt dışında başarılı operasyonlar gerçekleştirerek, terör örgütünün bölgedeki varlığına son vermeye çalışıyor. Türkiye, DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki en büyük mağlubiyetlerine sebep olan ülke olarak biliniyor. Türkiye, aynı zamanda DEAŞ’lı teröristleri yargılayan ve iade eden tek ülke konumunda bulunuyor. Türkiye’nin terörle mücadelesi, uluslararası toplum tarafından da takdir ediliyor.