Kağıtspor’un ulusal ve uluslararası başarısı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, bu hafta hem ulusal hem de uluslararası platformlarda çok sayıda derece elde ederek kulübün çok disiplinli performansını öne çıkardı. Kulüp, sadece madalya sayısıyla değil, müsabakalardaki süreklilik ve mücadele açısından da dikkat çekti.
Genel sonuçlar
Kağıtspor sporcuları, farklı branşlarda toplamda onlarca dereceye imza attı. Uluslararası arenada öne çıkan sonuçlar arasında Bosnia Hersek Yıldızlar Avrupa Judo Kupası ve Çin Leshan Karate1 Premier Lig etabı bulunuyor; ulusal sahada ise atıcılık, engelli branşları ve basketbolda kayda değer başarılar geldi.
Basketbol ve voleybolda saha performansı
Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Kağıtspor, Ankara deplasmanında TED Ankara Kolejliler karşısında 88-82 skoruyla galip gelerek takıma moral sağladı. Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde ise Kağıtsporlu voleybolcular final mücadelesi vererek sezona damga vurdu; şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.
Karate: Leshan etap başarıları
Çin’in Leshan kentinde düzenlenen Karate1 Premier Lig etabında Kağıtspor, milli takım adına mücadele eden 7 sporcusuyla yer aldı. Bu organizasyonda Enes Bulut altın, Fatma Naz Yenen bronz madalya kazandı ve Türkiye genel klasmanda üst sıralara yerleşti.
Judoda Avrupa başarısı ve engelli branşlar
Bosna Hersek’teki Yıldızlar Avrupa Judo Kupası’nda Kağıtspor sporcuları 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya elde ederek 75 kulüp arasında ikinci sıraya yükseldi. Ankara’da gerçekleştirilen Görme ve İşitme Engelliler Judo Şampiyonası’nda ise sporcular 8 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak branştaki güçlü konumlarını teyit ettiler.
Atıcılık: Trap ve skeet sonuçları
Bursa’daki Trap müsabakalarında Kağıtspor atıcıları öne çıktı. Büyük erkeklerde Murat İlbilgi altın, Erdoğan Akkaya bronz madalya aldı. Genç erkeklerde Egemen Ağca altın, Hüseyin Efe Özmen bronz kazandı; genç kadınlarda İlia Naz Uzun gümüş madalyaya ulaştı. Takım kategorilerinde büyük erkekler takımı (Murat İlbilgi, Nedim Tolga Tunçer, Erdoğan Akkaya) altın madalya kazanırken, genç erkekler takımı (Egemen Ağca, Hüseyin Efe Özmen, Yasin Efe Kesim) gümüş madalya elde etti. Ayrıca Mersin’de düzenlenen skeet yarışlarında Mustafa Serhat Şahin kürsüde yer aldı.
Bedensel engelliler bilek güreşi
Yalova’da düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde Kağıtspor sporcuları önemli dereceler aldı. Kulüp sporcuları hem bireysel hem takım olarak çok sayıda Türkiye şampiyonluğu kazandı ve bu sonuçlarla birçok sporcu Avrupa Şampiyonası’nda milli formayı giyme hakkı elde etti.
Değerlendirme: Bu sonuçlar, Kağıtspor’un altyapı derinliği ve farklı branşlarda sürdürülebilir başarı yakalama kapasitesini gösteriyor. Kulübün hem bireysel hem takım bazlı performansı, önümüzdeki dönemlerde ulusal ve uluslararası rekabette iddiasını koruyacağının işaretlerini veriyor.
KAĞITSPOR, BU HAFTA KARATE VE JUDODA ULUSLARARASI ARENADA MADALYALAR KAZANIRKEN, AVRUPA JUDO KUPASI’NDA 3 ALTIN, 1 GÜMÜŞ, 4 BRONZ, GÖRME-İŞİTME ENGELLİLER ŞAMPİYONASINDA İSE 8 ALTIN, 4 GÜMÜŞ, 1 BRONZ MADALYA ELDE EDEREK TOPLAMDA ONLARCA DERECEYE İMZA ATTI.