Olayın gelişimi:
Olay, 30 Ağustos Pazar günü saat 20.45 sıralarında Kağıthane Sultan Selim Mahallesi'nde gerçekleşti. İddialara göre mağazaya giren bir kadın, giriş bölümünde sergilenen çantalardan birini alıp kasaya uğramadan dışarı çıktı. Yaklaşık 10 dakika sonra aynı çantayla tekrar mağazaya giren kadın, ürünü bir gün önce aldığını ve gelininin beğenmemesi nedeniyle iade etmek istediğini söyledi.
Esnafın şüphesi ve güvenlik incelemesi:
Kadının alışveriş fişi gösterememesi üzerine iş yeri sahibi durumu ailesine bildirdi; iş yeri sahibinin anne ve babası oğullarını aradı ve mağazadaki güvenlik kameraları incelendi. Görüntülerde, kadının çantayı kısa süre önce alıp ücretini ödemeden mağazadan çıktığı net şekilde tespit edildi. Bu inceleme sonucunda personel ve iş yeri sahipleri hırsızlık iddiasını doğruladı.
Yakalama girişimi ve kaçış anı:
Durumun ortaya çıkmasının ardından mağazadan ayrılan kadın, iş yeri sahibinin anne ve babası tarafından yakalanarak tekrar mağazaya getirildi ve polisin gelmesi beklendi. Ancak kısa süre sonra kadın mağazadan yeniden kaçmayı başardı. İş yeri sahibinin babası kadının peşinden koşsa da yakalayamadı. Olay anı, mağazanın güvenlik kameralarına yansıdı.
Görüntülerde kadının mağazaya girip çantayı aldığı, kasadan geçmeden dışarı çıktığı ve yaklaşık 10 dakika sonra aynı çantayla iade iddiasıyla geri geldiği görülüyor. Kameralarda ayrıca hırsızlığın fark edilmesi üzerine kadının kaçma, yakalanma ve ardından tekrar kaçma anları yer alıyor.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve polisin kaçan şüpheliyi yakalamaya çalıştığı öğrenildi. Mağaza yetkilileri, güvenlik kameralarının incelenmesi ve çalışanların dikkati sayesinde hırsızlık girişiminin tespit edildiğini belirtti.
HIRSIZLIK ANI