Kağıthane'de balık ekmek şöleni: 25 bin kişiye yaklaşık 6 ton ikram
Kağıthane Belediyesi, Hasbahçe Etkinlik Alanı'nda düzenlediği balık ekmek festivaliyle İstanbulluları ağırladı. 25 bin kişiye 6 tona yakın balık ekmek, ayrıca helva ve gazoz ikram edildi.
Etkinlik ve katılım
Festival, her yıl olduğu gibi yoğun katılımla gerçekleşti. Alanı dolduran vatandaşlar lezzeti tatmak için uzun kuyruklar oluşturdu; etkinlik hem ailelere hem de çocuklara yönelik bir buluşma olarak planlandı.
Müzik ve gösteriler
Kemençe eşliğinde yöresel müzikler ve halk oyunları etkinliğe renk kattı. Kağıthaneliler, sanatçı Engin Orta'nın seslendirdiği türkülere horonla eşlik etti.
Yetkililer ve servis
Programa İstanbul Valisi Davut Gül, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Gül ve Başkan Öztekin mangalın başına geçerek vatandaşa balık ekmek ikram etti.
Açıklamalar
Mevlüt Öztekin: "Kağıthane Belediyesi olarak yaklaşık 6 ton balığımızı vatandaşlarımıza ikram etmiş olacağız, 20 binden fazla hemşehrimizi ağırlıyoruz. Karne tatilindeyiz çocuklarımız için güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Her yıl geleneksel olarak balık ekmek ikramında bulunuyoruz. Soğuk havalarda, sıcak ortamlarda ailelerimiz ve çocuklarımızla buluşuyoruz"
Davut Gül: "Kağıthane Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı balık festivali için başta Mevlüt Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere, tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Balık işin bahanesi aslolan bir araya gelmek. Kağıthane’nin birliği, bütünlüğü ve kardeşliği çok güzel"
KAĞITHANE BELEDİYESİ HAFTA SONU HASBAHÇE ETKİNLİK ALANI’NDA İSTANBULLULARA BALIK EKMEK ZİYAFETİ SUNDU.