Kadın polislerden huzur mesaisi: sahilde broşür dağıttılar
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı kadın polis ekipleri, yaz sezonunda yoğunluk yaşanan Süleymanpaşa ilçesi Değirmenaltı Sahili'nde vatandaşların huzur ve güvenliğini artırmak amacıyla bilgilendirme çalışması yaptı. Sahil bandı, kumsal ve bölgedeki işletmeler tek tek ziyaret edilerek hazırlanan broşürler dağıtıldı.
Ekipler, broşürlerle çevre temizliği, kamu düzeni, gürültü kirliliği ve Kabahatler Kanunu kapsamında uygulanabilecek idari yaptırımlar konusunda hem vatandaşları hem de sahil esnafını bilgilendirdi.
Broşürde öne çıkanlar
Değirmenaltı Sahilinde Huzuru Birlikte Koruyalım sloganıyla hazırlanan broşürde tabiatın korunması, sahilin ortak kullanım alanı olduğu bilinci, ailelerin ve çocukların güvenliği ile kamu düzenini bozan davranışlara karşı sıfır tolerans vurgulandı.
Vatandaşlardan çevreyi kirletmemeleri, yüksek sesle müzik ve gürültüden kaçınmaları, sahilde temizlik kurallarına uymaları ve ailelerin huzurunu bozacak davranışlardan uzak durmaları istendi. Şüpheli durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması ve ihbarlar için Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü WhatsApp ihbar hattı 0 (552) 155 59 59 numarasının kullanılabileceği belirtildi.
Esnaf bilgilendirmesi ve yaptırımlar
Esnafı ziyaret eden ekipler, işletme sahiplerine çevre düzeni, gürültü kuralları ve kamu düzeninin korunmasına yönelik sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Polisler, yaz sezonu boyunca sahilde vatandaşların huzur ve güvenliği için denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi.
Broşürün ikinci bölümünde 2026 yılı Kabahatler Kanunu kapsamında uygulanacak idari para cezalarına yer verildi. Emre aykırı davranış, çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılması, kimlik ibrazından kaçınılması ile evsel ve inşaat atıklarının çevreye bırakılması gibi fiillerde uygulanacak para cezaları ayrıntılı şekilde aktarıldı.
KADIN POLİSLER, SAHİLDEKİ ESNAF VE VATANDAŞLARA BROŞÜR DAĞITARAK ÇEVRE TEMİZLİĞİ, KAMU DÜZENİ VE KABAHATLER KANUNU HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU.