Kadın Girişimcileri Desteklemek İçin Yeni Eğitim Programı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile iş birliği yaparak, kadın girişimciliğini teşvik eden önemli bir adım atıyor.
Protokol İmzalandı
Bu kapsamda, 5 Temmuz'da imzalanan "IPARD Programına İlişkin İş Birliği Protokolü" ile kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi ve girişimcilerin eğitim alması hedefleniyor.
Ücretsiz Eğitimler Başlıyor
Ücretsiz "TKDK Proje Hazırlama Eğitimi" ile kadın girişimcilerin, IPARD kırsal kalkınma projelerini hazırlayabilmelerine olanak tanınacak. Bu eğitimlerin ilki, bugün Ankara'da düzenlenecek.
Katılımcılar Kimler?
Eğitim programına, Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan ve TKDK Başkanı Ahmet Abdullah Antalyalı da katılarak destek verecek.
Bu girişim, kırsal alandaki kadınların ekonomik güçlenmelerini sağlamak ve kalkınmalarına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor.