Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,24 -0,21%
EURO
35,11 0,17%
ALTIN
2.453,77 0,81%

John Deere ve SpaceX, traktörlere uydu interneti bağlayacak!

John Deere ve SpaceX'in Starlink'i, Elon Musk'ın 'çiftçiler için harika' dediği bir anlaşmayla traktörleri uydu internetiyle donatmak için bir araya geliyor.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 14:44
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 14:44

John Deere ve SpaceX, traktörlere uydu interneti bağlayacak!

Elon Musk ve SpaceX, binlerce Starlink uydusunu kullanarak dünyayı yüksek hızlı internetle kaplamak için yola çıktı. Şimdi John Deere kırsal kesimdeki müşterilerini bu ağa dahil etmek istiyor.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, traktör devi ve uydu devi traktörleri ve diğer tarım ekipmanlarını internete bağlamak için bir anlaşma imzaladı.

Şirketler bu yıl içinde ABD ve Brezilya'daki yeni ve mevcut Deere makinelerine Starlink'i eklemeye başlamayı planlıyor. Musk, konuya ilişkin olarak, X’te "Bu çiftçiler için harika olacak" diye yazdı.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, ABD'de tarım yapılan alanların yaklaşık yüzde 30'u ve Brezilya'da yaklaşık yüzde 70'i yeterli internet bağlantısına sahip değil.

Bu da John Deere'in geliştirmekte olduğu, çiftçilerin ekipmanlarını uzaktan izleyip sorun gidermelerine ve mahsulleri ile toprakları hakkında kesin veriler toplamalarına olanak tanıyan dijital tarım teknolojilerini tam olarak benimseyemeyecekleri anlamına geliyor. Starlink hizmetinin çiftçilere ne kadara mal olacağı henüz belli değil.

starlink

STARLİNK KIRSAL BÖLGELER İÇİN İDEAL

John Deere yaklaşık 8 ay boyunca farklı uydu seçeneklerini test etti. İki biçerdöverinde hizmeti test eden Nebraska'lı bir işletme sahibi olan JC Schemper, yaptığı açıklamada, Starlink ile "gittiğimiz bölgelerde hiç sorun yaşamadık. Uydu sayesinde, ister tepenin dibinde, ister tepenin tepesinde, ister 50 mil uzakta olun, her zaman bağlısınız” dedi.

Edinilen bilgilere göre çiftçiler, engebeli ve tozlu araziler için tasarlanacak Starlink antenlerini araç kabinlerinin üst kısımlarına kurmak zorunda kalacak.

Uydu şirketi X'te "Starlink kırsal bölgeler için idealdir" diye yazdı. Gerçekten de gezegenin kırsal kesimlerini internete bağlamak, şirketin dünyayı değiştiren misyonu. Şirket kısmen bu amaçla Ukraynalı askerlere ve doğal afetlerden kurtulan topluluklara bağlantı sağladı.

John Deere gibi büyük ilk müşteriler Starlink'in ölçek büyütmesi için çok önemli olacak. Şirketin şu ana kadar yörüngede yaklaşık 5 bin 300 uydusu bulunuyor. Musk, uyduların çok parlak olduğunu savunan gökbilimcileri ve gece gökyüzü meraklılarını üzecek şekilde, nihayetinde 42 bin uydu istediğini söyledi.