Japonya ve Hindistan'dan İsrail'in İran'a Saldırısına Tepki

Japonya ve Hindistan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 27.10.2024 13:47
Güncelleme Tarihi: 27.10.2024 13:47

Japonya ve Hindistan'dan İsrail'in İran'a Saldırısına Tepki

Japonya ve Hindistan, İsrail'in Iran'a Yönelik Saldırılarından Kaygılı

Son günlerde Orta Doğu'daki gerginliğin artması, Japonya ve Hindistan'ı endişelendirmiş durumda. Her iki ülke, İsrail'in İran'a yönelik gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin duydukları endişeleri resmi açıklamalarla dile getirdi.

Japonya'dan Açıklama

Japonya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "Japonya, bu saldırı da dahil olmak üzere, karşılıklı saldırılardan ciddi endişe duymaktadır ve durumu tırmandıracak her türlü eylemleri şiddetle kınamaktadır" ifadelerine yer verdi. Açıklamada, ayrıca Orta Doğu'daki barış ve istikrarın önemine vurgu yapılarak, tüm tarafların itidal göstermesi gerektiği ifade edildi. Yurt dışındaki Japon vatandaşlarını korumak amacıyla gerekli önlemlerin alınacağı da belirtildi.

Hindistan'dan Yüksek Ses

Hindistan Dışişleri Bakanlığı ise kendi resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Tırmanan gerilim ve bu durumun barış ile istikrara olası sonuçlarından derin endişe duyuyoruz" ifadelerine yer verildi. Açıklama, "Masum rehineler ve siviller acı çekerken, devam eden düşmanlıkların kimseye bir fayda sağlamadığını" vurguladı. Tüm taraflar, itidalli davranmaya ve diyalog kurmaya çağrıldı.

İsrail'in Askeri Operasyonu

İsrail, 1 Ekim 2023 tarihinde İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırılarına karşı cevap olarak 26 Ekim 2023 tarihinde İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini duyurdu. İran ise Tahran ve Huzistan ile İlam eyaletlerindeki askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin müdahalelere başarıyla karşılık verdiğini, ancak bazı yerlerde sınırlı hasar meydana geldiğini bildirdi. Saldırıda 4 askerin hayatını kaybettiği ise İran ordusu tarafından açıklandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı