DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.814.893,47 0,81%

Japonya'nın İlk Türk Çayı Demleme Ustası Yumika Arita, Rize'de Çay Demledi

Yumika Arita, Japonya'nın ilk Türk çayı demleme ustası olarak Rize'de çay demleyerek katılımcılara ikram etti.

Yayın Tarihi: 13.05.2025 12:04
Güncelleme Tarihi: 13.05.2025 12:04

Japonya'nın İlk Türk Çayı Demleme Ustası Yumika Arita, Rize'de Çay Demledi

Japonya'da ilk "Türk çayı demleme ustası" unvanını kazanan Yumika Arita, Türk çayının uluslararası bilinirliğini artırma amacıyla Rize'de çay demledi. Ticaret Bakanlığı'nın koordinasyonu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği'nin (DKİB) yürüttüğü Turquality Tanıtım Projesi kapsamında, 11-13 Aralık 2024 tarihlerinde Japonya'da düzenlenen çay demleme ve sunum etkinliğinde dereceye giren yarışmacılar, Rize'ye davet edildi.

Arita, Rize Çay Çarşısı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılara Türk çayı ikram ederken, DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Turgut, Türk çayını yurt dışına tanıtmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Turgut, "Çay bizim için çok kıymetli ve çok değerli. Yurt dışı pazarlarında etkinlikler yaparak çayımızı daha çok nasıl satarız onun uğraşı içindeyiz," dedi.

Proje Müdürü Zafer Ertem, Japon misafirleri Rize'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti ve Rize Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder, Japonya'daki etkinlikte jüri olarak görev yaptığını vurguladı. Önder, "Türk çay ve çay kültürü üzerine sunumlarımız ve bilgilendirmelerimiz oldu. Türk çay sektörünün önümüzdeki dönemlerde Japonya’da siyah çay üzerine bir pazar bulacağına inanıyorum," şeklinde konuştu.

Ayrıca, Türk çayı demleme ustası Yumika Arita, Türk çayının kültürüne duyduğu sevgiyi ifade ederek, "Türk çayı kültürünü çok kıymetli buluyorum. Japonların da Türk çayını çok seveceğini düşünüyorum," dedi. Rize'de çay bahçelerini keşfetmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

Arita, çayın demleme aşamalarına ilişkin olarak, "İyi bir Türk çayı demlemek için kalpten dilemek gerekiyor. 85-90 dereceye indirgenmiş su kullanmak daha etkili. Çayın demlenmesi için mutlaka 15 dakika beklenmeli," ifadelerini kullandı.

Türk çayının marka bilinirliğinin artırılmasına katkı sağlanması planlanan çalışma kapsamında...

Türk çayının marka bilinirliğinin artırılmasına katkı sağlanması planlanan çalışma kapsamında, Japonya'da ilk "Türk çayı demleme ustası" seçilen Yumika Arita, Rize'de çay demleyerek katılımcılara ikram etti.

Türk çayının marka bilinirliğinin artırılmasına katkı sağlanması planlanan çalışma kapsamında...

Türk çayının marka bilinirliğinin artırılmasına katkı sağlanması planlanan çalışma kapsamında, Japonya'da ilk "Türk çayı demleme ustası" seçilen Yumika Arita, Rize'de çay demleyerek katılımcılara ikram etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı